TD Snap

TD Snap is zeer eenvoudige en intuïtieve software voor het inrichten van dynamische communicatiehulpmiddelen. Snap wordt standaard geleverd met het uitgebreide kant-en-klare vocabulaire Core First. Maar u kunt in Snap ook zelf, geheel “bottom-up”, uw eigen vocabulaires bouwen.

De functies van Snap zijn volledig gericht op communicatie, zonder ingewikkelde aanvullende functies. Daardoor blijft de software uiterst eenvoudig en zijn vocabulaires snel aan te passen.

Vocabulaire maken of aanpassen
Net als de meeste andere communicatieprogramma’s gaat Snap uit van rastergebaseerde communicatiekaarten, waarbij u het rasterformaat zelf kunt bepalen. Knoppen kunt u voorzien van PCS-symbolen of eigen foto’s, tekst en acties. Als actie kunt u een knop laten spreken, een symbool plaatsen in het leesvenster, het leesvenster uitspreken, symbolen uit het leesvenster wissen, linken naar een andere pagina, het toetsenbord openen, of linken naar een pagina in Communicator (mits geïnstalleerd).

Doordat spraak en symbool automatisch worden toegevoegd op basis van de ingevoerde knoptekst, kunt u snel nieuwe spraakknoppen toevoegen. Uiteraard kunt u de spraak en het symbool ook handmatig aanpassen. Voor de spraak kunt u de synthetische stem gebruiken, of zelf spraakopnames maken.

Cognitieve ondersteuning
Naast de genoemde communicatie-acties biedt Snap ook een aantal interessante acties voor het programmeren van tools voor cognitieve ondersteuning. Hiermee kunt u eenvoudig miniplanners, stap-voor-stap instructies, sociale scripts en visuele timers aan het vocabulaire toevoegen.

Andere functies en instellingen
Tenslotte kunt u knoppen maken om IR-signalen uit te zenden, bijvoorbeeld voor het bedienen van een tv (hiervoor is wel een IR-zender nodig), en knoppen waarmee de gebruiker zelf het apparaatvolume kan wijzigen.

Binnen Snap kunt u knoppen eenvoudig verbergen, kopiëren en verplaatsen. U kunt kleuren en andere stijlelementen aanpassen per knop, per pagina, of voor een hele paginaset. Het is ook mogelijk meerdere knoppen tegelijk te bewerken.

Snap kan gebruikt worden door meerdere gebruikers op één apparaat. Via de bewerkmodus kunt u eenvoudig van gebruiker wisselen of een nieuwe gebruiker toevoegen. Voor het toevoegen van nieuwe gebruikers bevat Snap een wizard, die u snel een aantal basisinstellingen laat kiezen, zoals rasterformaat, bedieningsvorm en stem. Zo nodig kunt u deze instellingen via de bewerkmodus nog finetunen.

Snap kan bediend worden met een aanraakscherm, muis of muisvervanger, maar ondersteunt ook oogbesturing en scannende bediening met schakelaars. Voor auditief scannen kunt u aan de knoppen auditieve cues toevoegen.

Bewerken op afstand
De bewerkmodus van Snap is uiterst geschikt om te bedienen met het aanraakscherm van een tablet. Zo kunt u knoppen snel aanpassen op het communicatieapparaat zelf. Maar het is ook mogelijk aanpassingen te maken op afstand, doordat u back-ups kunt opslaan in de cloud. Dat stelt u in staat vocabulaires te bewerken zonder dat de gebruiker daarvoor zijn of haar hulpmiddel hoeft af te staan.

De bewerkknop staat binnen Snap altijd in beeld, maar toegang tot de bewerkmodus is te beveiligen met een wachtwoord.

Systeemeisen
Windows 10
Minimaal 2 GB RAM

TD Snap inclusief Core First is gratis beschikbaar voor gebruikers van een Tobii I-13I-16 of I-110.

Uitproberen
Een gratis demoversie van TD Snap met Core First is hier te downloaden (download start direct). Deze gratis versie bevat geen spraakuitvoer.

 

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag