B.A.Bar

De B.A.Bar is een barcodescanner voor ondersteunde communicatie. De scanner is voorzien van een ingebouwde microfoon en geheugen voor het opnemen en opslaan van spraakboodschappen. Deze boodschappen worden gekoppeld aan de bijgeleverde barcodestickers, die op elke plaats of voorwerp geplakt kunnen worden. De gebruiker haalt eenvoudig de scanner over de sticker en hoort dan de opgenomen spraakboodschap.

De B.A.Bar kan een goed hulpmiddel zijn voor mensen met cognitieve beperkingen, zoals autisme, afasie en downsyndroom, in therapiesituaties, op school of thuis. Het hulpmiddel kan gebruikt worden voor het vergroten van de woordenschat, het verbeteren van de uitspraak, het aanleren van de betekenis van pictogrammen, of voor zelfstandigheidsbevordering, bijv. door de stickers in een kookboek te plakken en de instructies in te spreken. De B.A.Bar kan ook heel goed gebruikt worden in combinatie met een communicatieschrift, door stickers bij de pictogrammen te plakken, of met de Pictogenda, bijv. voor het overbrengen van boodschappen van ouder naar leerkracht en vice versa.

De B.A.Bar is eenvoudig programmeerbaar en heeft een capaciteit van 1 tot 4 uur spraak (afhankelijk van de ingestelde opnamekwaliteit). Op de B.A.Bar kunnen maximaal 2050 opnames worden opgeslagen. Een boek met 2800 programmeerbare barcodestickers wordt meegeleverd. Daarnaast heeft de B.A.Bar 4 vaste knoppen waaronder vaste boodschappen kunnen worden opgenomen.

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag