Sensory EyeFX

Oogbesturing is een alternatieve methode voor het bedienen van computers. De gebruiker hoeft slechts naar het scherm te kijken om objecten “aan te klikken”. Voorheen werd deze techniek alleen ingezet voor de bediening van dynamische communicatiehulpmiddelen en pc’s door mensen met zeer beperkte bewegingsmogelijkheden. Sensory EyeFX brengt de techniek ook binnen het bereik van personen met een zeer laag ontwikkelingsniveau.

Sensory EyeFX is een softwarepakket dat bestaat uit een reeks “sensorische toepassingen”, die oogbewegingen vertalen naar audiovisuele effecten op het scherm. Sensory EyeFX biedt gebruikers een breed scala aan nieuwe werelden die ze kunnen verkennen en beïnvloeden, gewoon door rond te kijken. Kalibreren is hierbij niet nodig en het maken van fouten onmogelijk. Plaats eenvoudig het beeldscherm met de oogbesturingsmodule voor de gebruiker en zijn of haar oogbewegingen worden direct vertaald naar effecten op het scherm. Zo krijgt deze groep mensen voor het eerst de mogelijkheid een interactie te hebben met de omgeving.

Sensory EyeFX bestaat uit 30 activiteiten, die zijn ingedeeld in vijf verkenningsniveaus. Via deze niveaus leren gebruikers stap-voor-stap de benodigde vaardigheden voor het omgaan met oogbesturing. Het eerste niveau bestaat uit zeer eenvoudige “snoezelachtige” actie-reactie activiteiten, waarbij er iets op het scherm gebeurt zodra de gebruiker ernaar kijkt. In de volgende niveaus wordt actief richten steeds meer van belang en wordt een steeds bewustere omgang met de objecten op het scherm gevraagd.

Sensory EyeFX kan een goede tool zijn om vast te stellen of een cliënt of leerling met oogbesturing kan (leren) omgaan. Is de gebruiker zich bewust van zijn of haar invloed op de gebeurtenissen, dan kan dat bovendien een communicatieve leercurve inluiden: via interactieve sensorische stimulering, ontdekken en keuzes maken, naar beurtwisselen en communiceren.

De met de ogen bediende EyeFX software kan ook gecombineerd worden met een interactieve vloerprojectie. Deze combinatie maakt het mogelijk interactief te spelen met anderen, bijvoorbeeld met de ogen een potje te voetballen met een ouder, broertje, zusje of vriendje.

Systeemeisen
Minimale pc-specificatie: Tobii C-series (Intel Core Duo U2500, 2 GB DDR2)
Windows 7 of 8
500 MB vrije ruimte op de harde schijf

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag