TouchToTell Speechpack

TouchToTell Speechpack is een dynamisch communicatiehulpmiddel voor mensen met een spraak- of taalbeperking. Het hulpmiddel heeft een 10,2 inch aanraakscherm, een stevige behuizing en een ingebouwde versterkte speaker die zorgt voor een goede verstaanbaarheid.

TouchToTell Speechpack is voorzien van TouchToTell software. Deze software is speciaal ontwikkeld voor mensen met een ernstige spraak/taalstoornis, bij wie spreken niet of nauwelijks lukt, het lezen van woorden moeilijk is, en ondersteuning met afbeeldingen nodig is om woorden te kunnen begrijpen en/of gebruiken. Dit kunnen bijvoorbeeld mensen zijn met een globale afasie, spraakapraxie, of een taalontwikkelingsstoornis.

TouchToTell is eenvoudig in te richten op het apparaat zelf. Daar is dus geen aparte computer voor nodig. Met behulp van voorgedefinieerde niveaus en een groot aantal ingebouwde oefeningen kan het vocabulaire optimaal afgestemd worden op het niveau van de gebruiker. Deze unieke opzet maakt het bovendien mogelijk de totstandkoming van het persoonlijke vocabulaire onderdeel te maken van de logopedische behandeling.

De TouchToTell software is voorzien van afbeeldingen en natuurlijke (opgenomen) spraak voor een groot aantal begrippen. Daarnaast zijn de begrippen voorzien van auditieve cues (beginklanken), die gebruikers met woordvindingsproblemen kunnen helpen om zelf op een woord te komen. Bij het personaliseren van het vocabulaire kan gebruik gemaakt worden van de TouchToTell afbeeldingen, afbeeldingen van internet, of eigen foto’s. TouchToTell Speechpack is voorzien van twee ingebouwde camera’s. Zelfgemaakte foto’s kunnen ook opgenomen worden in het TouchToTell fotoalbum, dat houvast kan bieden bij het vertellen over gebeurtenissen of personen.

De TouchToTell hardware is compact, licht van gewicht, maar ook robuust. De beschermende behuizing heeft een ingebouwd handvat en een uitklapbare standaard waarmee het hulpmiddel eenvoudig neergezet kan worden. De Speechpack kan ook opgebouwd worden, bijvoorbeeld op een rolstoel. Dit alles maakt de TouchToTell Speechpack een handzaam communicatiehulpmiddel voor thuis en onderweg.

De behuizing van de TouchToTell Speechpack is verkrijgbaar in grijs.

Technische gegevens
Afmetingen: 27,3 × 19,6 × 5,2 cm
Scherm: 10,2 inch capacitief aanraakscherm, resolutie 2160×1620
Gewicht: 1,1 kg
Ingebouwde versterkte speakers
Ingebouwde camera’s aan voor en achterzijde
Ingebouwde hoofdtelefoonaansluiting
Voeding: ingebouwde oplaadbare batterij voor apparaat en speaker, apart op te laden

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag