TouchSpeak

TouchSpeak bestaat uit een smartphone of tablet met dynamische communicatiesoftware. Het hulpmiddel is ontwikkeld voor mensen met afasie, maar kan ook geschikt zijn voor mensen met andere communicatieve beperkingen.

Verschillende modules voor communicatie
TouchSpeak biedt gebruikers verschillende manieren om zich uit te spreken:

Met behulp van het vaste vocabulaire kunnen gebruikers veelvoorkomende uitingen snel oproepen en hoorbaar maken. Op de toetsen van het vocabulaire kunnen pictogrammen, plaatjes, foto’s en/of teksten worden afgebeeld. Hiervoor zijn diverse grafische bibliotheken (o.a. PCS) beschikbaar, maar het is ook mogelijk eigen foto’s of afbeeldingen van internet te gebruiken. Daarnaast kan aan elke toets een opgenomen of synthetische spraakboodschap worden gekoppeld. De toetsen kunnen naar eigen inzicht worden ingedeeld in een hiërarchische structuur. In plaats van te werken met afzonderlijke afbeeldingen in vaste vakken, is het ook mogelijk “visuele scènes” te maken: op het scherm wordt dan één grote afbeelding getoond, waarbij de spraakboodschappen gekoppeld zijn aan de voorwerpen of personen in de afbeelding.

In het vocabulaire kunnen ook voorgeprogrammeerde themapagina’s worden toegevoegd, waarvan de inhoud regelmatig automatisch wordt geactualiseerd. Denk hierbij aan het nieuws van de week of de uitslagen van het eredivisie-voetbal.

In situaties waarin vooraf gedefinieerde vaste boodschappen niet volstaan, biedt TouchSpeak een aantal aanvullende gereedschappen die de gebruiker kunnen ondersteunen in de communicatie:

In de typmodule kan de gebruiker zelf boodschappen typen met behulp van het TouchSpeak schermtoetsenbord. Tijdens het typen wordt de gebruiker ondersteund door letter-, woord- en/of zinsvoorspelling. Getypte berichten kunnen worden opgeslagen of uitgesproken door de synthetische stem, of worden gedeeld via bijvoorbeeld Whatsapp.

Om de communicatie verder te ondersteunen, bevat TouchSpeak een tekenmodule, waarin de gebruiker tekeningen kan maken of (gedeelten van)  woorden kan schrijven. Bovendien is het mogelijk de ingebouwde camera van het apparaat te bedienen vanuit TouchSpeak, zodat de gebruiker foto’s kan maken en deze in TouchSpeak kan opslaan.

Tenslotte is er nog het dynamische vocabulaire, waarin tijdelijke boodschappen kunnen worden opgeslagen. Deze module is vergelijkbaar met een communicatieschrift. De gebruiker zelf, of personen in de omgeving van de gebruiker, kunnen foto’s, tekeningen, teksten en spraakboodschappen opslaan, die de gebruiker later weer kan oproepen. Ook foto’s die de gebruiker onderweg maakt, kunnen in het dynamische vocabulaire worden opgeslagen. Dit geeft de gebruiker houvast bij het vertellen over gebeurtenissen.

Behalve voor directe communicatie, kan TouchSpeak gebruikt worden voor communicatie op afstand, door berichten, foto’s en plaatjes te delen via Whatsapp, Facebook Messenger, e-mail of andere berichten-apps.

Persoonlijke configuratie
Het persoonlijke vocabulaire kan op het hulpmiddel zelf gemaakt worden, of met behulp van de meegeleverde software TouchSpeak Designer op de pc. Naast het vocabulaire kan een groot aantal gebruikersopties ingesteld worden. TouchSpeak Designer bevat een simulator waarmee de uiteindelijke configuratie voor het hulpmiddel volledig op de pc nagebootst kan worden. Het opbouwen van het persoonlijke vocabulaire wordt verzorgd door TouchSpeak.nl in samenwerking met de gebruiker en de behandelend therapeut.

Vocabulaires en andere instellingen worden online (“in de cloud”) binnen een persoonlijke omgeving opgeslagen. Hierdoor is het niet nodig het communicatieapparaat aan een pc te verbinden om een vocabulaire bij te werken, maar kunnen vocabulaires door de therapeut of begeleider op afstand worden beheerd. Het communicatieapparaat zal voor gebruik altijd inloggen op de TouchSpeak server en is daardoor altijd voorzien van de nieuwste versie. Dit maakt het ook mogelijk een vocabulaire op meerdere apparaten te gebruiken.

Apparaten
rdgKompagne levert TouchSpeak in combinatie met een robuuste Point Mobile smartphone met 5 inch scherm, een robuuste Paceblade tablet met een 7 inch scherm, of als SpeechPack met 10,2 inch scherm en extra krachtige speakers. Deze mobiele apparaten hebben Android of iOS als besturingssysteem. De TouchSpeak Designer software voor de pc wordt standaard meegeleverd.

Uitproberen
Via de Play Store of App Store kunt u een gratis 30-dagen demo van TouchSpeak downloaden.

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag