Tellus 6

Meer dan communicatie
Wilt u met uw spraakcomputer meer doen dan alleen communiceren? Dan is de Tellus 6 een goede keuze. De Tellus 6 een bijzonder krachtig toestel, een volwaardige spraak- en computer in een. Films bekijken, muziek afspelen, surfen op het internet, het loopt allemaal vlot en soepel.

De Tellus 6 is net als zijn voorgangers een speciaal voor ondersteunde communicatie ontwikkeld hardwareplatform, met een krachtige ingebouwde computer. De Tellus 6 heeft een slank modern design dat gezien mag worden. Het grote 14 inch capacitieve aanraakscherm geeft een scherp en helder beeld dat ook buitenshuis goed te gebruiken is.

De speciaal ontworpen klankkast produceert een vol geluid, waarmee u zich luid hoorbaar maakt, óók op een feestje, festival, of in een druk winkelcentrum. Voor een natuurlijke communicatie bevinden deze speakers zich aan de achterzijde van het apparaat.

Meeleesscherm
Voor een nog betere verstaanbaarheid in meer situaties heeft de Tellus 6 aan de achterkant een meeleesscherm, dat gekozen of getypte boodschappen kan tonen in de vorm van tekst. Dankzij dit meeleesscherm kunt u te allen tijde oogcontact behouden tijdens het communiceren, ook in rumoerige situaties of als u discreet een persoonlijk gesprek wilt voeren. En doordat uw gesprekspartners kunnen zien wanneer u bezig bent een boodschap te formuleren, helpt het scherm bovendien om de aandacht vast te houden. Het meeleesscherm is enigszins naar boven gekanteld en geeft gesprekspartners een haarscherp beeld vanuit elke hoek.

Communiceren met tekst of symbolen
De Tellus wordt geleverd met de dynamische communicatiesoftware Mind Express 5, dat geschikt is voor zowel symbool- als tekstcommunicatie. Vocabulaires kunnen direct op het apparaat, of met behulp van de Mind Express pc-software gemaakt worden. De SymbolStix symboolbibliotheek is standaard inbegrepen, maar optioneel zijn ook andere bibliotheken verkrijgbaar. De software bevat bovendien zeer natuurlijk klinkende synthetische stemmen (mannen-, vrouwen- en kinderstemmen). Daarnaast is het mogelijk natuurlijke spraak op te nemen.

Uiteraard is de Tellus 6 ook te combineren met kant-en-klare vocabulaires, zoals Amego voor tekstgebruikers, AlphaCore voor mensen met ALS/NMA, en ALOHA en Score voor symboolgebruikers.

Daarnaast kunt u met Mind Express o.a. Windows bedienen met oogbesturing, bellen, mailen, Facebooken, Whatsappen, muziek luisteren en foto’s maken.

In verbinding met de buitenwereld
De Tellus 6 is voorzien van ingebouwde modules voor wifi, bluetooth en omgevingsbediening. Surf op het internet of maakt verbinding met een ondersteunde smartphone en voer uw gesprek via de Tellus.

De Tellus is daarnaast voorzien van twee ingebouwde webcams. Uniek is de nieuwe TiltCam aan de achterzijde, speciaal ontworpen voor rolstoelgebruikers. Met deze camerafunctie kunt u het beeld softwarematig draaien en in- en uitzoomen. Ook nieuw is de speciale doorkijkfunctie, waarmee u dwars door de Tellus heen kunt kijken tijdens het rijden.

Alternatieve bediening
De Tellus heeft een groot aanraakscherm, maar kan ook bediend worden met oogbesturing, een muisvervanger, of scannend met een of twee schakelaars. Voor gebruikers van oogbesturing is er de Tellus i6: qua uiterlijk identiek aan de Tellus 6, maar met de nieuwste Tobii oogsturingstechnologie zorgvuldig ingewerkt.

De Tellus is voorzien van een tafelstandaard, maar kan ook gemakkelijk op een rolstoel of statief gemonteerd worden.

Technische gegevens
Afmetingen: 34,5 x 25 x 2 – 4 cm
Gewicht: 2,45 kg
Scherm: 14 inch capacitief aanraakscherm, 1920 x 1080 pixels
Meeleesscherm: 4 inch OLED, 256 x 64 pixels, optical bonding
Geluid: 4 geïntegreerde luidsprekers, microfoon
Camera: 5 MP voor, 13 MP ‘TiltCam’ achter
Aansluitingen: 1x USB (USB 3.2), 1x USB-C (USB 3.2 gen 1), 2x schakelaar, 1x 3,5 mm hoofdtelefoonjack, Intel Wireless-AC 9560, Bluetooth 5.1, Infrarood
Fysieke knoppen: omhoog, omlaag, Escape; voor elk van deze knoppen zijn 2 functies programmeerbaar (korte/lange druk)
Systeem: Intel Core i5-8265U, 500 GB SSD, 8 GB DDR3 RAM, Windows 10 Pro 64 bit
Software: Mind Express 5
Batterij: 86,2 Wh (dubbel batterijsysteem: 2 x 43,1 Wh), capaciteit: 14 uur normaal gebruik (standaardinstellingen), 9 uur intensief gebruik (continu audio en video afspelen)
Andere eigenschappen: opstarten met schakelaar, ontwaakfunctie door aanraking of schakelaar

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag