TD Pilot

TD Pilot is een iPad-gebaseerd communicatiehulpmiddel met de oogbesturing van Tobii Dynavox. De TD Pilot is speciaal ontwikkeld voor mensen die een hulpmiddel met oogbesturing nodig hebben, zoals mensen met ALS, dwarslaesie of CP, maar graag willen blijven werken met hun vertrouwde systeem en favoriete apps.

Gebouwd voor Ondersteunde Communicatie
De TD Pilot is een medisch gecertificeerd apparaat dat speciaal is ontwikkeld voor Ondersteunde Communicatie. De behuizing is licht en duurzaam, met krachtige luidsprekers én een meeleesvenster voor de gesprekspartner aan de achterzijde. Voor aangepaste bediening heeft de TD Pilot naast de oogbesturingsmodule ook aansluitingen voor twee schakelaars.

De TD Pilot wordt geleverd met de communicatie-app TD Talk voor geletterde gebruikers of TD Snap voor symboolgebruikers.

Oogbesturing
De ingebouwde oogbesturingsmodule is uiteraard zo nauwkeurig, betrouwbaar en tolerant als we van de Tobii Dynavox modules gewend zijn. De oogbesturing werkt voor vrijwel alle ogen, beperkingen en omstandigheden, zowel binnen als buiten. Bovendien is stilzitten niet nodig; ook als de ogen buiten de trackbox bewegen, worden ze snel weer opgepikt.

De communicatie-apps TD Talk en TD Snap maken gebruik van ‘regio-gebaseerde’ bediening, zoals we ook kennen van Communicator en TD Snap op de I-serie. Met deze methode bestuurt u niet de muispijl, maar kijkt u direct naar de knoppen op het scherm om die te activeren. Deze wijze van bediening is eenvoudiger en vereist minder inspanning, doordat u minder nauwkeurig hoeft te kijken.

Andere apps zijn te bedienen door de muispijl te besturen, met de mogelijkheden van Apples AssistiveTouch.

Gebouwd voor iOS
De TD Pilot is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Apple. De oogbesturing is volledig geïntegreerd in iPadOS en is MFI-gecertificeerd, dus voldoet helemaal aan Apple’s prestatiestandaarden.

iPadOS functies zoals tikken, scrollen en swipen zijn mogelijk met de ogen. Dat kan met dwellselectie en AssistiveTouch, of door de oogbesturing te combineren met een schakelaar.

De app TD CoPilot helpt u de TD Pilot optimaal af te stellen op uw behoeftes. Met TD CoPilot kunt u de oogbesturing kalibreren, instellingen aanpassen, updates uitvoeren en de accu controleren.

De iPad is volledig in de TD Pilot geïntegreerd, zodat slechts één adapter nodig is om het hele hulpmiddel op te laden.

 

Technische gegevens
Afmetingen: 30,4 × 25,5 × 9,0 cm
Gewicht: 2 kg
Eyetracker: Tobii IS5L Module
Meeleesscherm: 480×128 pixels
Speakers: 2x 10 W
Aansluitingen: 1x Thunderbolt/USB-4, 1x USB-C, 2x schakelaar, hoofdtelefoon, voeding
Knoppen: aan/uit, volume, trackstatus
Accucapaciteit: +/- 10 uur

 

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag