I-12+

De I-12+ is een uiterst plat tabletachtig communicatiehulpmiddel met een 12 inch aanraakscherm. Optioneel is de I-12+ voorzien van een ingebouwde module voor oogbesturing.

De I-12+ is voorzien van zeer goede speakers, die zorgen voor een helder en hard geluid, en heeft bovendien geen lawaaiige ventilator. Hierdoor is de gebruiker goed verstaanbaar, ook in grote groepen of rumoerige ruimtes. Uiteraard heeft de I-12+ ook een ingebouwde microfoon.

De I-12+ heeft twee ingebouwde camera’s, een aan de voorkant (gericht op de gebruiker) en een aan de achterkant van het apparaat. Deze kunnen gebruikt worden voor het maken van foto’s voor de communicatiepagina’s, om de dag vast te leggen, maar ook voor het gebruik van bijvoorbeeld Skype.

Daarnaast heeft het apparaat een zeer sterke IR-zender voor omgevingsbediening en een verbeterde wifi-module. Voor telefonie kan via een Bluetoothverbinding contact worden gemaakt met een externe mobiele telefoon. Vervolgens functioneert de I-12+ als handsfree set, waarbij de gebruiker kan telefoneren via het scherm, de microfoon en de luidspreker van het hulpmiddel. Uiteraard is ook sms’en via de I-12+ mogelijk.

De I-12+ is voorzien van twee hot swappable accu’s, wat inhoudt dat deze verwisseld kunnen worden terwijl het communicatieapparaat aanstaat. Dankzij een nieuwe slimme slaapstand gaan de accu’s extra lang mee en is het apparaat altijd snel klaar voor gebruik.

De I-12+ weegt slechts 2,8 kg. De accu’s van de I-12+ vormen een standaard waarmee het apparaat rechtop of schuin liggend op een tafelblad kan worden geplaatst. Hierdoor kan het apparaat gemakkelijk worden meegenomen en op verschillende plaatsen worden opgesteld (bijv. voor verschillende gebruikers). Uiteraard kan de I-12+ ook opgebouwd worden, bijvoorbeeld op de rolstoel of bij het bed.

Naast directe bediening via het aanraakscherm, heeft de I-12+ mogelijkheden voor alternatieve bediening: er zijn aansluitingen voor twee schakelaars en drie USB-aansluitingen voor bijv. een muisvervanger. Optioneel heeft de I-12+ een ingebouwde module voor oogbesturing.

De I-12+ is ontworpen om tegen een stootje te kunnen. Het scherm is gemaakt van het zeer sterke, krasvaste en waterdichte “Gorilla Glass”. Gegevens worden opgeslagen op een schokbestendige solid state drive. Bovendien heeft de I-12+ zelf geen kabels en andere losse of uitstekende onderdelen. Ook de optionele oogbesturingsmodule wordt niet meer los aangesloten, maar is volledig geïntegreerd.

Aan de zijkanten van de I-12+ bevinden zich 6 kleine knoppen: een aan/uit-knop, 2 volumeknoppen, een menuknop en 2 vrij programmeerbare knoppen.

De I-12+ wordt geleverd met de communicatiesoftware Tobii Dynavox Communicator 5. Gebruikers kunnen communiceren met symbolen en/of tekst in combinatie met synthetische of natuurlijke spraak. De standaard meegeleverde paginaset Sono Key voorziet het apparaat van een complete gebruikersinterface, die het hulpmiddel snel en gemakkelijk toegankelijk maakt. Naast tekstgebaseerde communicatie biedt Sono Key mogelijkheden voor o.a. internetten, e-mailen, bellen, sms’en, chatten, skypen, facebooken, schrijven van documenten, muziek beluisteren, spelletjes spelen en het bedienen van apparaten in huis. Bovendien geeft Sono Key controle over de belangrijkste apparaatinstellingen. Voor symboolgebruikers zijn de paginasets Sono Flex en Sono Primo geïnstalleerd, of kan de I-12+ door ons uitgerust worden met een persoonlijk startvocabulaire.

De meer ervaren gebruiker kan de Communicator software afsluiten om toegang te krijgen tot de Windows-omgeving. Gebruikers die daartoe cognitief niet in staat zijn, kunnen beperkt worden tot het gebruik van Communicator.

Oogbesturing
Optioneel is de I-12+ leverbaar met een module voor oogbesturing (“Gaze Interaction”). In het gekantelde gedeelte onder het scherm bevinden zich dan de camera’s die de oogbewegingen registreren. Aan het uiterlijk van het apparaat verandert hiermee dus niets. De volledige integratie van de module in de I-12+, zonder aansluitpunten of losse kabels, maakt de I-12+ tot een zeer betrouwbaar communicatieapparaat met oogbesturing.

Net als de andere oogbesturingssystemen van Tobii werkt ook de I-12+-module zeer eenvoudig en nauwkeurig. Ongecontroleerde bewegingen hebben geen invloed op de werking.

De meegeleverde Communicator software legt als het ware een onzichtbaar raster over de knoppen op het scherm, waardoor de gebruiker direct naar de knoppen kan kijken om deze te activeren. Dit vereist veel minder inspanning dan het besturen van de muiscursor. Afhankelijk van wat de gebruiker aankan, kan gewerkt worden met relatief grote knoppen. Ook Sono Key is dankzij de grote knoppen zeer geschikt voor bediening met de ogen. Wanneer de gebruiker naar een knop kijkt, dan licht deze op. De knop kan vervolgens geselecteerd worden door de blik erop te fixeren (“dwellselectie”), te knipperen, of een schakelaar te gebruiken.

Voor het bedienen van de Windows-omgeving is de I-12+ met oogbesturing voorzien van de Tobii Gaze Selection software. Hierin worden een vergrotingsfunctie en een speciale menubalk op een handige manier gecombineerd, zodat ook aan het besturen van Windows geen muisaanwijzer meer te pas komt, hetgeen de bediening sterk vereenvoudigt.

Een belangrijke nieuwe functie van de I-12+ is de mogelijkheid het hulpmiddel met behulp van de ogen uit de slaapstand te halen en in slaapstand te zetten, door naar een “knop” buiten het scherm te kijken. Dankzij de slaapstand gaan de accu’s extra lang mee en is het apparaat altijd direct paraat voor gebruik.

Technische gegevens
Afmetingen: 30,7 x 27,4 x 10,5 cm
Gewicht: 2,8 kg
Scherm: 12,1 inch capacitief aanraakscherm, 10-punts Multi-touch, 1024×768 XGA, Gorilla Glass, LED verlicht
Systeem: Intel Celeron quad core processor J1900 (2 GHz, 2M Cache), Intel NM10 Express Chipset, 4 GB DDR3 RAM, Windows 10
Opslagcapaciteit: 120 GB SSD + 32 GB MicroSD-kaart
Accucapaciteit: 10,5 uur continu gebruik, 9 uur met oogbesturing
Ingebouwd: 2x 3W speakers, microfoon, camera voor (2 MP) en achter (5 MP), WLAN (IEEE802.11 b/g/n), GEWA IR, Bluetooth (3.0)
Aansluitingen: 1x HMDI 1.3 type A, 2x USB 2.0, 1x USB 3.0, 1x RJ45 (LAN), 2x 3,5 mm jack (schakelaar)

De Tobii I-serie+ bestaat naast de I-12+ uit de I-15+, met een 15 inch scherm.

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag