• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek
BJOYStick

BJOY: hoogst persoonlijke muisvervangers

03-07-2013

rdgKompagne introduceert de BJOY serie, een serie uiterst configureerbare apparaten voor pc-bediening. Met behulp van de bijgeleverde software kunnen niet alleen verschillende muisfuncties aan de knoppen worden toegewezen, maar ook snelheid, versnelling, gevoeligheid, auditieve feedback en oriëntatie van de joystick of cursortoetsen. Daarnaast kan het aantal richtingen beperkt worden tot vier of acht en kan voor de knoppen een herhaalvertraging worden ingesteld. Alles instellingen worden bewaard op de apparaten zelf, zodat ze eenvoudig op meerdere pc’s gebruikt kunnen worden. Bovendien maakt dit dat ze ook bruikbaar zijn op tablets met een usb-aansluiting of -adapter.

Behalve de instellingen is ook de indeling van de apparaten volledig te personaliseren. Zo kan vooraf aangegeven worden of de knoppen rechts of links van de joystick, of boven of onder de joystick moeten worden geplaatst. Ook kunnen de met minder knoppen geleverd worden.

De BJOY Stick is een grote joystick met vier knoppen. De BJOY Stick is beschikbaar als digitale (acht richtingen) of als analoge (vrij beweegbare) joystick. De BJOY Stick Lite is dezelfde joystick, maar dan met slechts één knop.

De BJOY Button is een knoppenmuis. Deze heeft vier knoppen voor het bewegen van de muispijl en standaard vier configureerbare muisknoppen.

De BJOY Hand is een platte mini-joystick, die met de duim bediend kan worden. Ook de BJOY Hand is verkrijgbaar in een digitale en een analoge variant.

De BJOY Click is een interfacekastje waarop zes externe schakelaars kunnen worden aangesloten. De functies van de BJOY Click zijn net als die van de andere apparaten uit de BJOY serie in hoge mate configureerbaar en instellingen worden opgeslagen op het apparaat zelf.