Quha Vento

Quha Vento is een volledig contactloze blaasschakelaar. Anders dan andere blaasschakelaars wordt de Vento niet in de mond genomen, maar vóór de mond geplaatst.

Volledig contactloos
De Vento heeft de vorm van een microfoontje. De schakelaar bevindt zich aan het uiteinde van een buigbaar armpje, waarmee hij gemakkelijk voor de mond kan worden geplaatst. Het armpje is te bevestigen op een statiefje of montagearm, of aan een clip voor een brilmontuur. De Vento is zeer licht van gewicht.

Minimale kracht
Door met minimale kracht in de Vento te blazen, kan de gebruiker hulp oproepen, omgevingsbediening of een communicatiehulpmiddel bedienen, of op de computer muiskliks uitvoeren. Door de afstand tot de mond te variëren kan de benodigde blaaskracht aangepast worden aan het persoonlijke blaasvolume. Met een knopje kan zo nodig de gevoeligheid gewijzigd worden.

Aansluiting
De Vento kan met zijn minijack stekker aangesloten worden op een communicatiehulpmiddel, oproepsysteem, omgevingsbediening, of interfacekastje voor computerbediening.

De Vento is ook verkrijgbaar als schakelaar voor de Quha Zono hoofdmuis. Die versie heet Quha Sento en werkt draadloos in combinatie met de Zono.

Hygiëne
Doordat de Vento niet in de mond wordt genomen, is de Vento hygiënischer dan andere blaasschakelaars. Mocht er stof of speeksel in de sensor komen, dan is de Vento gemakkelijk schoon te maken.

Technische gegevens
Aansluiting: 3,5 mm monojack
Gewicht: 97 gram (excl. batterij)
Afmetingen: 98x41x26 mm
Lengte flexibele arm: 22 cm
Lengte kabel: 180 cm
Voeding: vervangbare AAA-batterij
Batterijduur: tot 2 jaar
Feedback: auditief en visueel
Montage: ¼ inch UNC-aansluiting (die ook voor camera’s wordt gebruikt), optionele clip voor bevestiging aan brilmontuur

 

De Quha Vento is ook beschikbaar in onze webwinkel.

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag