Proteor muscular switch

Voor mensen die zelfs met oogbesturing of een zeer licht bedienbare schakelaar hun computer, communicatiehulpmiddel of afstandsbediening niet kunnen bedienen, kan een EMG-schakelaar nog een optie zijn. Een EMG-schakelaar reageert zelfs op de minste spieractiviteit en kan zodoende gebruikt worden wanneer nog slechts één spiertje bewust aangespannen kan worden.

Voor het registreren van de spieractiviteit wordt een EMG-sensor op de huid geplaatst, direct boven de spier. Dat kan bijvoorbeeld op een wang, boven een wenkbrauw, achter een oor, of op een hand of been zijn. De elektrodes in deze sensor meten de elektrische activiteit die de spier genereert wanneer deze samentrekt.

De sensor van de Proteor Muscular Switch heeft een doorsnee van slechts 15 mm en is beplakt met klittenband, waarmee hij eenvoudig op de meegeleverde band bevestigd kan worden. Deze band kan bijvoorbeeld als hoofd- of polsband gedragen worden. Voor een goede werking is een nauwkeurige plaatsing noodzakelijk. Dankzij het klittenband kan de sensor gemakkelijk verplaatst worden, zonder hem te beschadigen.

De sensor wordt met een kabel aangesloten op een speciaal interfacekastje dat de EMG-signalen omzet naar schakelimpulsen. Dit kastje wordt op zijn beurt met een minijackkabel aangesloten op het te bedienen apparaat of hulpmiddel.

Met behulp van een draaiknop op het interfacekastje kan de gevoeligheid ingesteld worden. Zo kan voorkomen worden dat de schakelaarfunctie geactiveerd wordt door onwillekeurige spiertrekkingen. Daarnaast is het mogelijk de minimale tijd tussen twee activeringen in te stellen, zodat herhaalde spiertrekkingen niet direct resulteren in herhaalde activeringen van de schakelaar. Naar wens geeft de Proteor Muscular Switch auditieve en/of visuele feedback.

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag