PCEye Plus Track and Learn

De PCEye Plus Track and Learn maakt de wonderlijke wereld van oogbesturing voor iedereen toegankelijk. De Track and Learn is een instapmodel oogbesturingsmodule, speciaal bedoeld voor jonge en onervaren gebruikers.

Met de PCEye Plus Track and Learn is het mogelijk de muiscursor te besturen en linkermuiskliks uit te voeren. Dit maakt de module geschikt voor een breed aanbod aan spelsoftware, waaronder Look to Learn en Sensory EyeFX. In deze software hoeft de gebruiker maar naar het scherm te kijken om direct iets leuks te laten gebeuren, en leert op die manier spelenderwijs het effect van de eigen oogbewegingen. Zo biedt u gebruikers met ernstige meervoudige beperkingen een mooie dagbesteding, maar vooral ook de kans zich verder te ontwikkelen.

De PCEye Plus is de grote broer van de PCEye Mini en is geschikt voor schermen met een maximale grootte van maar liefst 27 inch. Net als de andere systemen van Tobii is de PCEye Plus zeer tolerant. Dat betekent dat de gebruiker voor een goede werking niet stil hoeft te zitten. De PCEye Plus Track and Learn wordt geleverd met de eenvoudige Gaze Point software, die slechts enkele instelmogelijkheden heeft. Dat maakt de Track and Learn ook voor de begeleidende ouder, therapeut, leerkracht of begeleider gemakkelijk bedienbaar.

Bediening
Voor de meeste software voor spel en ontwikkeling hoeft de gebruiker niet te kunnen “klikken”. Alleen rondkijken is voldoende om dingen te laten gebeuren. Wil de gebruiker ook (leren) klikken, dan kan dat op twee manieren. De eerste methode is dwellselectie. Hierbij blijft de gebruiker enige tijd naar een object kijken om een klik uit te voeren. Daarnaast kunnen kliks uitgevoerd worden met behulp van een schakelaar. Hiervoor is de PCEye Plus voorzien van een schakelaaraansluiting, waarop u elke schakelaar met een mini-jack stekker kunt aansluiten. Dat kan een eenvoudige drukknop zijn, die u bijvoorbeeld met uw hoofd bedient, maar ook een blaaszuig- of EMG-schakelaar.

Gaze Viewer
De PCEye Plus Track and Learn wordt standaard geleverd in combinatie met Gaze Viewer software, dat laat zien waar de gebruiker naar kijkt en zodoende inzicht kan geven in wat deze begrijpt. Een onmisbare tool voor therapeuten, leerkrachten, adviseurs, begeleiders en andere hulpverleners die meer inzicht willen krijgen in het cognitieve en communicatieve niveau van hun cliënten.

Gaze Viewer legt beelden, oogbewegingen en computergeluiden vast, maar kan daarbij ook gesproken instructies en reacties opnemen. Hiervoor is de PCEye Plus voorzien van een ingebouwde microfoon met ruisonderdrukking, die geoptimaliseerd is voor spraak.

EyeR
De PCEye Plus wordt daarnaast standaard geleverd met de EyeR IR-module, die kan worden aangesloten op de USB-poort van de computer. Hiermee kan de gebruiker bijvoorbeeld de tv of infrarood speelgoed bedienen, door te kijken naar een afstandsbediening op het scherm.

Installatie en werking
De PCEye Plus is speciaal geschikt voor grote beeldschermen, tot 27 inch. Voor kleinere schermen, laptops en tablets adviseren wij de PCEye Mini. De PCEye wordt geleverd met een magnetisch montageplaatje, waarmee hij eenvoudig onder het beeldscherm geplaatst en weer losgehaald kan worden. Zo kan hij eenvoudig gebruikt worden met verschillende computers. De PCEye wordt op de computer aangesloten door middel van een USB-kabel. Via deze kabel wordt de module ook gevoed.

Na de installatie van de benodigde software sluit u de PCEye aan, voltooit u de configuratiewizard en een zeer kort kalibratieproces en kunt u beginnen met het gebruik van de oogbesturing. Uw instellingen en kalibratie worden opgeslagen en hoeven zelden of nooit voor dezelfde persoon herhaald te worden. De PCEye kan ook werken met instellingen voor meerdere gebruikers, hetgeen het apparaat ook geschikt maakt voor situaties met meer dan één gebruiker, zoals in een schoolklas. Voor gebruik van spelsoftware en Gaze Viewer is een nauwkeurige kalibratie niet vereist.

Met behulp van de hoge resolutie camera kan de PCEye de ogen zeer nauwkeurig volgen. De PCEye werkt nagenoeg universeel en ondervindt geen last van verschillende individuele oogcondities of lichtomstandigheden. Bovendien is de “trackbox” van het Tobii-systeem een van de grootste op de markt. Dit is de ruimte voor het scherm waarbinnen de gebruiker zich vrij kan bewegen, zonder contact met het systeem te verliezen of aan nauwkeurigheid in te boeten. Het Tobii-systeem wordt niet gehinderd door ongecontroleerde bewegingen. De gebruiker hoeft dus niet volledig stil te zitten.

De PCEye heeft een eigen ingebouwde processor, zodat de processor van de computer niet extra wordt belast en de computer op normale snelheid blijft werken.

NB: De PCEye Plus Track and Learn is speciaal bedoeld voor beginnende gebruikers van oogbesturing. Met de bijbehorende Gaze Point software is het alleen mogelijk de muiscursor te besturen en linkermuiskliks uit te voeren. Zoekt u een module waarmee u de hele Windows-omgeving en/of communicatiesoftware kunt bedienen, dan adviseren wij de PCEye Plus Access.

Technische gegevens
Afmetingen: 322 x 22 x 18 mm
Gewicht: 280 gram
Schermformaat: tot 27 inch
Optimale werkafstand: 50 – 95 cm
Trackbox voor oog-/hoofdbewegingen (bxh): 40 x 35 cm op een afstand van 90 cm
Systeemeisen: Windows 7 64-bit, 8.1 of 10, 2 GHz dual core CPU, 4 GB RAM, 60 MB video RAM, USB 2
Aansluiting pc: USB 2.0
Stroomvoorziening: via USB
Microfoon: array bestaande uit 4 microfoons
Schakelaaraansluiting: 1x 3,5 mm jack

 

De PCEye Plus Track and Learn is ook beschikbaar in onze webwinkel.

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag