PCEye Mini Track and Learn

De PCEye Mini Track and Learn maakt de wonderlijke wereld van oogbesturing voor iedereen toegankelijk. De Track and Learn is een instapmodel oogbesturingsmodule, speciaal bedoeld voor jonge en onervaren gebruikers.

Met de PCEye Mini Track and Learn is het mogelijk de muiscursor te besturen en linkermuiskliks uit te voeren. Dit maakt de module geschikt voor een breed aanbod aan spelsoftware, waaronder Look to Learn en Sensory EyeFX. In deze software hoeft de gebruiker maar naar het scherm te kijken om direct iets leuks te laten gebeuren, en leert op die manier spelenderwijs het effect van de eigen oogbewegingen. Zo biedt u gebruikers met ernstige meervoudige beperkingen een mooie dagbesteding, maar vooral ook de kans zich verder te ontwikkelen.

De PCEye Mini is de kleinste oogbesturingsmodule op de markt en is geschikt voor laptops, kleine beeldschermen (tot 19″) en Windows tablets. Dankzij zijn formaat en gewicht is de Mini gemakkelijk mee te nemen. Zo kan de module eenvoudig gebruikt worden met verschillende computers.

Net als de andere systemen van Tobii is de PCEye Mini zeer tolerant. Dat betekent dat de gebruiker voor een goede werking niet stil hoeft te zitten. De PCEye Mini Track and Learn wordt geleverd met de eenvoudige Gaze Point software, die slechts enkele instelmogelijkheden heeft. Dat maakt de Track and Learn ook voor de begeleidende ouder, therapeut, leerkracht of begeleider gemakkelijk bedienbaar.

Gaze Viewer
De PCEye Mini Track and Learn wordt standaard geleverd in combinatie met Gaze Viewer software, dat laat zien waar de gebruiker naar kijkt en zodoende inzicht kan geven in wat deze begrijpt. Een onmisbare tool voor therapeuten, leerkrachten, adviseurs, begeleiders en andere hulpverleners die meer inzicht willen krijgen in het cognitieve en communicatieve niveau van hun cliënten. Gaze Viewer legt beelden, oogbewegingen en computergeluiden vast, maar kan daarbij ook gesproken instructies en reacties opnemen.

Installatie en werking
De PCEye Mini is speciaal geschikt voor kleine beeldschermen. Voor grotere schermen adviseren wij de PCEye Plus. De PCEye Mini wordt geleverd met een magnetisch montageplaatje, waarmee hij eenvoudig onder het beeldscherm geplaatst en weer losgehaald kan worden. Voor gebruik onder een tablet kan de EyeMobile Mini bracket gebruikt worden. De PCEye wordt op de computer of tablet aangesloten met behulp van een USB-kabel. Via deze kabel wordt de module ook gevoed.

Na de installatie van de benodigde software sluit u de PCEye aan, voltooit u de configuratiewizard en een zeer kort kalibratieproces en kunt u beginnen met het gebruik van de oogbesturing. Uw instellingen en kalibratie worden opgeslagen en hoeven zelden of nooit voor dezelfde persoon herhaald te worden. De PCEye kan ook werken met instellingen voor meerdere gebruikers, hetgeen het apparaat ook geschikt maakt voor situaties met meer dan één gebruiker, zoals in een schoolklas. Voor gebruik van spelsoftware en Gaze Viewer is een nauwkeurige kalibratie niet vereist..

Met behulp van twee hoge resolutie camera’s kan de PCEye de ogen zeer nauwkeurig volgen. De PCEye werkt nagenoeg universeel en ondervindt geen last van verschillende individuele oogcondities of lichtomstandigheden. Bovendien is de “trackbox” van het Tobii-systeem een van de grootste op de markt. Dit is de ruimte voor het scherm waarbinnen de gebruiker zich vrij kan bewegen, zonder contact met het systeem te verliezen of aan nauwkeurigheid in te boeten. Het Tobii-systeem wordt niet gehinderd door ongecontroleerde bewegingen. De gebruiker hoeft dus niet volledig stil te zitten.

De PCEye heeft een eigen ingebouwde processor, zodat de processor van de computer niet extra wordt belast en de computer op normale snelheid blijft werken.

NB: De PCEye Mini Track and Learn is speciaal bedoeld voor beginnende gebruikers van oogbesturing. Met de bijbehorende Gaze Point software is het alleen mogelijk de muiscursor te besturen en linkermuiskliks uit te voeren. Zoekt u een module waarmee u de hele Windows-omgeving en/of communicatiesoftware kunt bedienen, dan adviseren wij de PCEye Mini Access.

Technische gegevens
Afmetingen (lxbxd): 170 x 18 x 13 mm
Gewicht: 59 gram
Schermformaat: max. 19 inch
Optimale werkafstand: 45 – 85 cm
Aansluiting: USB 2.0
Stroomvoorziening: via USB
Systeemeisen: Windows 7 64-bit, Windows 8.1 of Windows 10, 1 GHz dual core CPU, 2 GB RAM, USB 2.0 of hoger, 60 MB video RAM, Pixel Shader 2.0 of hoger, 450 MB vrije schijfruimte voor installatie van de software, .NET 4.5

 

De PCEye Mini Track and Learn is ook beschikbaar in onze webwinkel.

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag