PCEye Mini Access

De PCEye Mini Access is een losse oogbesturingsmodule die onder het beeldscherm van een standaard pc of laptop kan worden gemonteerd. De PCEye Mini is de kleinste oogbesturingsmodule op de markt en is geschikt voor laptops, kleine beeldschermen (tot 19″) en Windows tablets. Dankzij zijn formaat en gewicht is de Mini gemakkelijk mee te nemen. Zo kan de module eenvoudig gebruikt worden met verschillende computers, bijv. thuis en op school of werk.

De PCEye Mini Access kan de muis en het toetsenbord volledig vervangen, zodat de hele computer bediend kan worden met alleen oogbewegingen. Net als de andere oogbesturingssystemen van Tobii werkt de PCEye Mini Access zeer eenvoudig, nauwkeurig, betrouwbaar en tolerant. Ongecontroleerde bewegingen hebben geen invloed op de werking.

Windows Control software
Voor het werken binnen de Windows-omgeving wordt de PCEye Mini Access geleverd met de tweede generatie Windows Control software. Deze software vervangt op een uiterst gebruiksvriendelijke manier uw standaard muis en toetsenbord. Met behulp van de vele functies en sneltoetsen wordt het bedienen van Windows met de ogen zeer eenvoudig en snel. Hierbij zijn ook alle instellingen met de ogen toegankelijk. Dat betekent dat u zelf de mogelijkheid hebt om te kalibreren, de dwelltijd aan te passen, gebruikers en talen te wijzigen, en nog veel meer.

In tegenstelling tot de software van andere oogbesturingsmodules, biedt de Windows Control software van Tobii een unieke manier van werken: u bestuurt niet de muispijl, maar kijkt direct naar de objecten die u wilt aanklikken. Dat werkt een stuk rustiger en minder vermoeiend.

De Windows Control software verdeelt het computerscherm in een kijkgebied en een menubalk, die de beschikbare functies toont. In het kijkgebied gebeurt niets, totdat een functie is geselecteerd in de menubalk. Om bijvoorbeeld een muisklik uit te voeren, kijkt u eerst naar het icoon van de klikfunctie in de menubalk, om daarna in het kijkgebied naar het object te kijken dat u wilt aanklikken. Voor elke actie in het kijkgebied is nu dus een extra oogbeweging nodig naar de menubalk. Dit werkt echter heel natuurlijk en maakt de bediening in de praktijk zelfs sneller. Voor het kiezen van een functie in de menubalk richt u de blik op het betreffende icoon om weer direct terug te kijken naar het kijkgebied. U hoeft uw blik dus niet enkele seconden op het icoon te fixeren, zoals bij besturing van de muiscursor het geval is. Groot voordeel van deze methode is bovendien dat u gewoon rond kunt kijken op het scherm en rustig teksten kunt lezen, zonder per ongeluk objecten aan te klikken.

Een unieke zoomfunctie maakt het mogelijk zelfs de kleinste gebieden op het scherm te selecteren. Zodra u een muisfunctie heeft gekozen en u kijkt naar een gebied op het scherm, dan zal dat gebied geleidelijk uitvergroot worden, zodat u steeds exacter naar het gewenste object kunt kijken. U blijft gewoon naar het object kijken, totdat de klik wordt uitgevoerd. Het is dus niet meer nodig de muiscursor te positioneren en deze een bepaalde tijd stil te houden om te klikken. Zo wordt de computer volledig toegankelijk, zonder dat er nog een muiscursor aan te pas komt.

Naast de klikfunctie bevinden zich in de menubalk iconen voor dubbelklikken, rechtsklikken, slepen en scrollen. Ook kan vanuit de menubalk een schermtoetsenbord worden geopend. Op het schermtoetsenbord verschijnt steeds onder de letter waarnaar u kijkt de tekenreeks die u aan het typen bent. Dit zorgt ervoor dat u weet wat u typt, terwijl u het typt, zodat u niet steeds op en neer hoeft te kijken van het document naar het toetsenbord.

Daarnaast kan vanuit de menubalk een uitgebreid extra menu met snelkoppelingen opgeroepen worden, waarmee uiteenlopende Windows-functies snel toegankelijk zijn.

Behalve voor Windows-bediening is de Windows Control software ook geschikt voor het bedienen van de communicatiesoftware Communicator 5 en voor gebruik van Gaze Viewer.

Zie de video’s onderaan deze pagina voor een demonstratie van de werking van Windows Control.

Gaze Point software
De Windows Control software is specifiek ontwikkeld om op een gebruiksvriendelijke manier de Windows-omgeving te kunnen bedienen. Muisemulatie is met deze software niet meer mogelijk. Wilt u de PCEye Mini Access ook gebruiken voor laag niveau spelsoftware (bijv. Look to Learn), dan kunt u daarvoor de Gaze Point software installeren. Gaze Point maakt eenvoudige muispijlbediening mogelijk, met of zonder linker muiskliks door middel van dwellselectie.

Installatie en werking
De PCEye Mini is speciaal geschikt voor kleine beeldschermen. Voor grotere schermen adviseren wij de PCEye Plus. De PCEye Mini wordt geleverd met een magnetisch montageplaatje, waarmee hij eenvoudig onder het beeldscherm geplaatst en weer losgehaald kan worden. Voor gebruik onder een tablet kan de EyeMobile Mini bracket gebruikt worden. De PCEye wordt op de computer of tablet aangesloten met behulp van een USB-kabel. Via deze kabel wordt de module ook gevoed.

Na de installatie van de benodigde software sluit u de PCEye aan, voltooit u de configuratiewizard en een zeer kort kalibratieproces en kunt u beginnen met het gebruik van de oogbesturing. Uw instellingen en kalibratie worden opgeslagen en hoeven zelden of nooit voor dezelfde persoon herhaald te worden. De PCEye kan ook werken met instellingen voor meerdere gebruikers, hetgeen het apparaat ook geschikt maakt voor situaties met meer dan één gebruiker, zoals in een schoolklas.

Met behulp van twee hoge resolutie camera’s kan de PCEye de ogen zeer nauwkeurig volgen. De PCEye werkt nagenoeg universeel en ondervindt geen last van verschillende individuele oogcondities of lichtomstandigheden. Bovendien is de “trackbox” van het Tobii-systeem een van de grootste op de markt. Dit is de ruimte voor het scherm waarbinnen de gebruiker zich vrij kan bewegen, zonder contact met het systeem te verliezen of aan nauwkeurigheid in te boeten. Het Tobii-systeem wordt niet gehinderd door ongecontroleerde bewegingen. De gebruiker hoeft dus niet volledig stil te zitten.

De PCEye heeft een eigen ingebouwde processor, zodat de processor van de computer niet extra wordt belast en de computer op normale snelheid blijft werken.

Technische gegevens
Afmetingen (lxbxd): 170 x 18 x 13 mm
Gewicht: 59 gram
Schermformaat: max. 19 inch
Optimale werkafstand: 45 – 80 cm
Trackbox voor oog-/hoofdbewegingen (bxh): 35 x 30 cm op een afstand van 55 cm
Aansluiting: USB 2.0
Stroomvoorziening: via USB
Systeemeisen: Windows 7 64-bit, Windows 8.1 of Windows 10, 1 GHz dual core CPU, 2 GB RAM, USB 2.0 of hoger, 60 MB video RAM, Pixel Shader 2.0 of hoger, 450 MB vrije schijfruimte voor installatie van de software, .NET 4.5

 

Windows Control menubalk:

Windows Control snelkoppelingen:

Windows Control instellingen:

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag