PCEye 5

De PCEye 5 van Tobii Dynavox is een veelzijdige, lichtgewicht oogbesturingsmodule die onder het beeldscherm van een standaard Windows-pc of -laptop kan worden gemonteerd. De PCEye 5 is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde oogbesturingsgebruikers en is geschikt voor schermen met een maximale grootte van maar liefst 27 inch.

De PCEye 5 kan de muis en het toetsenbord volledig vervangen, zodat de hele computer bediend kan worden met alleen oogbewegingen. Net als de andere oogbesturingssystemen van Tobii Dynavox werkt de PCEye 5 zeer eenvoudig, nauwkeurig, betrouwbaar en tolerant. Ongecontroleerde bewegingen hebben geen invloed op de werking. Bovendien is de PCEye 5 veel toleranter voor zonlicht dan eerdere systemen waardoor het ook mogelijk wordt de module buiten te gebruiken. Met de PCEye 5 kunt u dus surfen op het internet, online contact houden met vrienden, deelnemen aan sociale media en documenten maken waar u maar wilt.

TD Control software
De PCEye 5 wordt geleverd met de zeer efficiënte, innovatieve TD Control software voor het besturen van de Windows 10-omgeving. Deze software vervangt op een uiterst gebruiksvriendelijke manier uw standaard muis en toetsenbord. Met behulp van de vele functies en sneltoetsen kunt u zeer eenvoudig en snel uw Windows-applicaties bedienen. Ook alle instellingen van de PCEye 5 zijn met de ogen toegankelijk. Dat betekent dat u zelf de mogelijkheid hebt om te kalibreren, de dwelltijd aan te passen, gebruikers en talen te wijzigen, en nog veel meer.

De TD Control software van Tobii Dynavox biedt een unieke manier van werken die specifiek is ontwikkeld om de hoeveelheid oogbewegingen die nodig is om acties uit te voeren zoveel mogelijk te beperken. In tegenstelling tot de software van andere oogbesturingsmodules, biedt de TD Control software een unieke manier van werken: u bestuurt niet de muispijl, maar kijkt direct naar de objecten die u wilt aanklikken. Dat werkt een stuk rustiger en is minder vermoeiend dan het met de ogen besturen van de muispijl zoals bij andere oogbesturingsmodules het geval is.

TD Control biedt een intuïtieve manier om de pc te bedienen. Het scherm ziet er precies zo uit als de normale desktop, u kunt dus rustig rondkijken en bepalen waar u een actie wilt uitvoeren. Als u op die plek fixeert, verschijnt daar het kijkgebied in een zoomvenster met daaromheen een interactiemenu met de beschikbare acties zoals links en rechts klikken, scrollen, slepen en dubbelklikken. Met de functie Doel aanpassen kan de muispijl op eenvoudige wijze eventueel nog nauwkeuriger gepositioneerd worden. Om vervolgens een actie uit te voeren, kijkt u naar het icoon van de gewenste functie, waarna deze automatisch wordt uitgevoerd. Na het uitvoeren van de functie verdwijnt het zoomvenster met het interactiemenu totdat de blik weer op een volgend gedeelte van het scherm gefixeerd wordt waar u een actie uit wilt voeren. In het interactiemenu kunt u ook het schermtoetsenbord activeren dat uiteraard beschikt over woordvoorspelling. U kunt voor de woordvoorspelling eenvoudig wisselen tussen verschillende talen.

Tobii Dynavox is er met de TD Control software in geslaagd om de hoeveelheid oogbewegingen die nodig is om acties uit te voeren nog verder te beperken ten opzichte van eerdere versies. Gebruikers kunnen rustig de tijd nemen om ongehinderd op het scherm rond te kijken. Deze manier van werken brengt veel rust en overzicht in het bedienen van Windows-applicaties. U kunt zelfs gemakkelijk en snel wisselen tussen openstaande applicaties.

Daarnaast kunt u via het Offscreenmenu de oogbesturing pauzeren, naar het uitgebreide instellingenmenu of overschakelen naar Continue muismodus.

Behalve voor Windows-bediening is de TD Control software ook geschikt voor het bedienen van de communicatiesoftware Communicator 5 en voor gebruik van TD Snap en Core First.

Klikken
Voor het uitvoeren van muiskliks kunt u de dwellfunctie (autoklik) gebruiken, of gebruik maken van externe schakelaars. Voor het aansluiten van schakelaars op de pc kunt u bijvoorbeeld de optionele Tobii SwitchIT-adapter gebruiken.

Continue muismodus
De Computer Control software is specifiek ontwikkeld om op een gebruiksvriendelijke manier de Windows-omgeving te kunnen bedienen. Als u de PCEye 5 (ook) wilt gebruiken voor laag niveau spelsoftware (bijv. Look to Learn), dan bevat de Computer Control software de speciaal daarvoor ontwikkelde Continue muismodus. In de basale Continue muismodus kunt u alleen de cursor over het scherm bewegen en links klikken. De muisklik kan indien gewenst ook worden uitgeschakeld zodat de gebruiker alleen de cursor kan bedienen. In de geavanceerde Continue muismodus kunt u naast links klikken ook klikken en slepen of vasthouden en slepen. Deze functies zijn bijvoorbeeld heel handig in een tekenprogramma.

Installatie en werking
De PCEye 5 is geschikt voor alle beeldschermformaten tot een maximale grootte van 27 inch. De PCEye 5 wordt geleverd met een magnetisch montageplaatje, waarmee hij eenvoudig onder het beeldscherm geplaatst en weer losgehaald kan worden. Zo kan hij eenvoudig gebruikt worden met verschillende computers. De PCEye wordt op de computer aangesloten met behulp van een USB-kabel. Via deze kabel wordt de module ook gevoed.

Na de installatie van de benodigde software sluit u de PCEye aan, voltooit u de configuratiewizard en een zeer kort kalibratieproces en kunt u beginnen met het gebruik van de oogbesturing. Uw instellingen en kalibratie worden opgeslagen en hoeven zelden of nooit voor dezelfde persoon herhaald te worden. De PCEye kan ook werken met instellingen voor meerdere gebruikers, hetgeen het apparaat ook geschikt maakt voor situaties met meer dan één gebruiker, zoals in een schoolklas.

Met behulp van de hoge resolutie camera kan de PCEye de ogen zeer nauwkeurig volgen. De PCEye werkt nagenoeg universeel en ondervindt geen last van verschillende individuele oogcondities of lichtomstandigheden. Ten opzichte van vorige versies zijn de prestaties in zonlicht enorm verbeterd, de PCEye 5 kan dus ook buiten gebruikt worden. De “trackbox” van het Tobii-systeem blijft een van de grootste op de markt. Dit is de ruimte voor het scherm waarbinnen de gebruiker zich vrij kan bewegen, zonder contact met het systeem te verliezen of aan nauwkeurigheid in te boeten. Het Tobii-systeem wordt niet gehinderd door ongecontroleerde bewegingen. De gebruiker hoeft dus niet volledig stil te zitten.

De PCEye heeft een eigen ingebouwde processor, zodat de processor van de computer niet extra wordt belast en de computer op normale snelheid blijft werken.

Technische gegevens
Afmetingen: 285 x 15 x 8,2 mm
Gewicht: 93 gram
Schermformaat: tot 27 inch
Optimale werkafstand: 50 – 95 cm
Trackbox voor oog-/hoofdbewegingen (bxh):
20 x 20 cm op een afstand van 50 cm
35 x 35 cm op een afstand van 65 en 95 cm
Aansluiting pc: USB-C, USB-A via adapter
Stroomvoorziening: via USB

Systeemeisen
Windows 10 (64-bit) RS3 of Windows 11
2 GHz of sneller, 6e generatie Intel Core (i5/i7-6xxx), of gelijkwaardige AMD (64-bit)
8 GB RAM
450 MB vrije ruimte op harde schijf
USB-C of USB-A (via adapter)
15 mm vrije platte rand onder het scherm voor bevestiging van de magneetstrip en de module
Let op: de magneetstrip is 1,3 mm dik, dat kan bij zeer dunne laptops problemen geven met dichtklappen. Bij twijfel kunt u de ruimte testen door een vel A4-papier van 80 gram 3 keer te vouwen (tot A7) – als dat tussen de dichtgeklapte laptop past, dan past de magneetstrip ook.

De PCEye 5 is ook beschikbaar in onze webwinkel.

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag