EyeMobile Plus

Oogbesturing voor Windows tablet
De EyeMobile Plus van Tobii is een tablethouder met ingebouwde oogbesturingsmodule. In de houder kunt u een Windows-tablet klemmen. De module sluit u aan op de USB-poort van de tablet. Vervolgens kunt u de tablet volledig handenvrij met de ogen bedienen.

Net als de andere oogbesturingssystemen van Tobii werkt de EyeMobile Plus module zeer eenvoudig, nauwkeurig, betrouwbaar en tolerant. Ongecontroleerde bewegingen geen invloed op de werking. Dankzij de meegeleverde Windows Control software zijn alle functies en apps op de tablet toegankelijk, ook de functies die normaalgesproken met multitouch-bewegingen worden uitgevoerd.

De EyeMobile Plus is speciaal ontwikkeld voor mobiel computergebruik en is dan ook compact, licht van gewicht en gemakkelijk mee te nemen. De houder is voorzien van een geïntegreerde tafelstandaard en een montageplaatje voor bevestiging op bijvoorbeeld een rolstoel. Dit montageplaatje is compatible met zowel Daessy als Monty systemen.

De EyeMobile Plus wordt geleverd exclusief tablet. Voor ondersteunde tablets zie de technische gegevens onderaan deze pagina. 

Windows Control software
Voor het werken binnen de Windows-omgeving wordt de EyeMobile Plus geleverd met de tweede generatie Windows Control software. Deze software vervangt op een uiterst gebruiksvriendelijke manier uw standaard muis en toetsenbord. Met behulp van de vele functies en sneltoetsen wordt het bedienen van Windows met de ogen zeer eenvoudig en snel. Hierbij zijn ook alle instellingen en met de ogen toegankelijk. Dat betekent dat u zelf de mogelijkheid hebt om te kalibreren, de dwelltijd aan te passen, gebruikers en talen te wijzigen, en nog veel meer.

In tegenstelling tot de software van andere oogbesturingsmodules, biedt de Windows Control software van Tobii een unieke manier van werken: u bestuurt niet de muispijl, maar kijkt direct naar de objecten die u wilt aanklikken. Dat werkt een stuk rustiger en minder vermoeiend.

De Windows Control software verdeelt het computerscherm in een kijkgebied en een menubalk, die de beschikbare functies toont. In het kijkgebied gebeurt niets, totdat een functie is geselecteerd in de menubalk. Om bijvoorbeeld een muisklik uit te voeren, kijkt u eerst naar het icoon van de klikfunctie in de menubalk, om daarna in het kijkgebied naar het object te kijken dat u wilt aanklikken. Voor elke actie in het kijkgebied is nu dus een extra oogbeweging nodig naar de menubalk. Dit werkt echter heel natuurlijk en maakt de bediening in de praktijk zelfs sneller. Voor het kiezen van een functie in de menubalk richt u de blik op het betreffende icoon om weer direct terug te kijken naar het kijkgebied. U hoeft uw blik dus niet enkele seconden op het icoon te fixeren, zoals bij besturing van de muiscursor het geval is. Groot voordeel van deze methode is bovendien dat u gewoon rond kunt kijken op het scherm en rustig teksten kunt lezen, zonder per ongeluk objecten aan te klikken.

Een unieke zoomfunctie maakt het mogelijk zelfs de kleinste gebieden op het scherm te selecteren. Zodra u een muisfunctie heeft gekozen en u kijkt naar een gebied op het scherm, dan zal dat gebied geleidelijk uitvergroot worden, zodat u steeds exacter naar het gewenste object kunt kijken. U blijft gewoon naar het object kijken, totdat de klik wordt uitgevoerd. Het is dus niet meer nodig de muiscursor te positioneren en deze een bepaalde tijd stil te houden om te klikken. Zo wordt de computer volledig toegankelijk, zonder dat er nog een muiscursor aan te pas komt.

Naast de klikfunctie bevinden zich in de menubalk iconen voor dubbelklikken, rechtsklikken, slepen en scrollen. Ook kan vanuit de menubalk een schermtoetsenbord worden geopend. Op het schermtoetsenbord verschijnt steeds onder de letter waarnaar u kijkt de tekenreeks die u aan het typen bent. Dit zorgt ervoor dat u weet wat u typt, terwijl u het typt, zodat u niet steeds op en neer hoeft te kijken van het document naar het toetsenbord.

Daarnaast kan vanuit de menubalk een uitgebreid extra menu met snelkoppelingen opgeroepen worden, waarmee uiteenlopende Windows-functies snel toegankelijk zijn.

Behalve voor Windows-bediening is de Windows Control software ook geschikt voor het bedienen van de communicatiesoftware Communicator 5.

Ingebouwde speakers en microfoon
Aan de achterzijde van de EyeMobile Plus bevinden zich twee krachtige speakers. Daarnaast heeft de EyeMobile Plus een ingebouwde microfoon, die is geoptimaliseerd voor spraak. Dit is handig wanneer u oogbesturing wilt combineren met spraakherkenning: gebruik uw ogen om de muiscursor te besturen en uw stem voor het invoeren van tekst.

Aansluiting voor schakelaars
Ook is de EyeMobile Plus voorzien van twee schakelaaraansluitingen, waarop u elke schakelaar met een mini-jack stekker kunt aansluiten. Dat kan een eenvoudige drukknop zijn, die u bijvoorbeeld met uw hoofd bedient, maar ook een blaaszuig- of EMG-schakelaar. U bestuurt dan de muiscursor met uw ogen, terwijl u muiskliks uitvoert met de schakelaar.

Afstandsbediening
Tenslotte heeft de EyeMobile Plus een ingebouwde IR-module, voor het bedienen van infrarood apparaten in huis. U opent eenvoudig een softwarematige afstandsbediening op uw scherm en bedient daarmee uw apparatuur met uw ogen. De Windows Control software bevat voorgeprogrammeerde afstandsbedieningen voor een groot aantal apparaten en merken, maar u kunt ook uw eigen afstandsbedieningen maken.

Installatie en werking
EyeMobile Plus wordt op de computer aangesloten met behulp van een USB-kabel. Via deze kabel worden de houder en module ook gevoed. Na de installatie van de benodigde software sluit u de EyeMobile aan, voltooit u de configuratiewizard en een kort kalibratieproces en kunt u beginnen met het gebruik van de oogbesturing.

Technische gegevens
Afmetingen: 170 x 200-230 x 45 mm
Gewicht: 670 gram
Ondersteunde tabletformaten: 265 – 310 x 185 – 205 x 8 – 11 mm
Systeemeisen: Windows 8.1 of 10, 2 GHz dual core CPU, 4 GB RAM, 450 MB vrij schijfruimte, USB 2.0 of hoger
Aansluiting pc: USB 2.0
Stroomvoorziening: via USB
Optimale werkafstand: 45 – 85 cm
Trackbox voor oog-/hoofdbewegingen (bxh): 35 x 30 cm op een afstand van 65 cm
Microfoon: array bestaande uit 4 microfoons
Speakers: 2 x 3,5 W
Schakelaaraansluiting: 2 x 3,5 mm jack

NB: Aanbevolen tablet is de Microsoft Surface Pro. Andere tablets die voldoen aan de systeemeisen en ondersteunde afmetingen kunnen compatibel zijn, mits de toegang tot de USB-poort en laadconnector niet door de houder belemmerd wordt.

 

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag