Eyegaze Edge

De Eyegaze Edge is een geavanceerd oogbesturingssysteem voor “power users”, Mac-gebruikers en mensen die niet met andere systemen uit de voeten kunnen, bijvoorbeeld door oogproblemen.

In de jaren 90 was de Eyegaze het allereerste oogbesturingssysteem voor mensen met ernstige beperkingen en ook het eerste dat rdgKompagne ooit leverde aan een cliënt. Wij zijn blij nu opnieuw een Eyegaze-systeem aan ons aanbod te kunnen toevoegen, zodat wij nog meer cliënten kunnen helpen met oogbesturing.

Unieke techniek
De Eyegaze Edge bestaat uit een geavanceerde camera die onder een tablet of beeldscherm wordt gemonteerd en met een USB-kabel op de tablet of computer wordt aangesloten. De Edge werkt met schermformaten tussen de 12 en 15 inch en wordt geleverd in combinatie met een Tellus 5 (voor communicatie) of met een desktop computer met speciale software (voor pc-bediening).

De Eyegaze Edge kan niet alleen gebruikt worden voor het bedienen van de aangesloten computer zelf, maar ook voor het bedienen van een tweede computer. Met behulp van de Eyegaze Edge Link is het mogelijk uw Eyegaze opstelling te gebruiken als toetsenbord en muis voor een andere computer. De Link bestaat uit twee USB dongels die draadloos met elkaar verbinding maken. De ene sluit u aan op uw Eyegaze Edge, de andere op de computer die u wilt bedienen.

De Eyegaze Edge maakt gebruik van een unieke techniek, waardoor hij anders werkt dan andere oogbesturingssystemen, en voor sommige toepassingen ook beter. De camera van de Eyegaze Edge filmt maar één oog en doet dat in een veel hogere resolutie dan de camera’s van andere systemen. Daarnaast maakt het systeem gebruik van “bright pupil tracking”. Daarbij wordt IR-licht loodrecht op het oog geschenen, waardoor de pupil “oplicht” en dus een hoger contrast krijgt. Door deze technieken kan de Eyegaze Edge de ogen veel beter in beeld brengen, waardoor meer en exactere berekeningen en een accuratere werking mogelijk zijn.

Doelgroepen
De Eyegaze Edge kan gebruikt worden voor communicatie en computerbediening.

Dankzij bovengenoemde eigenschappen zijn er verschillende doelgroepen die wij met dit hulpmiddel beter van dienst kunnen zijn:

Power users
De uiterst accurate werking van de Eyegaze Edge maakt een veel snellere bediening mogelijk. Dezelfde gebruiker zal op de Edge met een lagere selectietijd kunnen werken dan op andere systemen. Dat maakt de Edge een interessante optie voor power users. Een boek schrijven bijvoorbeeld zal met de Edge een stuk sneller gaan.

Mac-gebruikers
Uniek aan de Eyegaze Edge is de mogelijkheid om ook Mac computers te bedienen. Met behulp van de Eyegaze Edge Link kunt u uw Eyegaze opstelling gebruiken als toetsenbord en muis voor een tweede computer. Dat kunnen alle computers zijn die met een USB muis en toetsenbord bediend kunnen worden, dus niet alleen Windows computers maar ook Apple’s Mac Pro en MacBook, Android en Linux systemen.

Wanneer andere systemen niet werken
Hoewel de systemen van Tobii geschikt zijn voor een zeer brede doelgroep, zijn er gebruikers die niet met deze systemen uit de voeten kunnen. Voor hen zou de Edge een oplossing kunnen zijn. De Edge heeft bijvoorbeeld geen problemen met hangende oogleden of grote pupillen (bijv. door het gebruik van een spierverslapper). Daardoor hoeft het systeem ook niet hoog opgehangen te worden om de ogen te openen, een methode die door de gebruiker als extra inspannend ervaren kan worden.

De software van de Eyegaze Edge geeft zeer duidelijke visuele feedback over de registratie van de ogen. Dat maakt het gemakkelijker om de oorzaak van eventuele oogdetectieproblemen vast te stellen.

Tolerantie en gebruiksgemak
De Eyegaze Edge is accurater, maar minder tolerant dan de systemen van Tobii. De Eyegaze Edge staat tijdens het gebruik een verplaatsing van het hoofd van slechts enkele centimeters toe. Dit in tegenstelling tot de Tobii-systemen, die bewegingen binnen een “trackbox” van wel 30x30x30 cm toestaan. Daardoor is de Edge vooral geschikt voor mensen die volledig verlamd zijn. Voor mensen die last hebben van ongecontroleerde bewegingen, bijv. ten gevolde van CP, is de Edge minder geschikt. De Eyegaze Edge is bovendien een erg technische oplossing en daardoor over het algemeen wat minder gebruiksvriendelijk dan de systemen van Tobii.

Aanvulling
Dankzij zijn unieke eigenschappen is de Eyegaze Edge een interessante aanvulling op ons aanbod. De combinatie van verschillende systemen, elk met hun eigen specifieke mogelijkheden, stelt ons in staat een nog grotere groep mensen te helpen.

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag