Quha Zono

De Quha Zono is een draadloze muis met een ingebouwde gyroscoop, waarmee de positie van de muis wordt bepaald. Door de Quha Zono te bewegen of kantelen, kan de muispijl op het scherm worden bewogen.

De Quha Zono is zeer licht van gewicht en kan bediend worden met het hoofd, de hand of de voet. Er zijn diverse bevestigingen voor de Quha Zono verkrijgbaar, waaronder een headset met houder en een universele clip die aan een brilpoot of nekbeugel bevestigd kan worden, of met een band aan de hand of voet.

Met behulp van de bijgeleverde software kan de werking van de Quha Zono aangepast worden. De muissnelheid kan voor horizontale en verticale bewegingen apart ingesteld worden. Hierdoor is de muisreactie beter instelbaar dan voor andere hoofdbedieningen het geval is.

Naast de snelheid kan ook een tremordemping ingesteld worden. Dit zorgt ervoor dat kleine, onwillekeurige bewegingen worden weggefilterd, waardoor het gemakkelijker wordt om de muiscursor stil te houden.

Alle instellingen worden opgeslagen op de Quha Zono zelf, waardoor deze eenvoudig gebruikt kan worden op meerdere systemen. Quha Zono is niet alleen geschikt voor Windows en Mac computers, maar ook voor Android apparaten en iPad/iPhone (vanaf iOS 13.1 of middels adapter). (Let op: de configuratiesoftware kan alleen op Windows computers gebruikt worden.)

De Quha Zono maakt draadloos verbinding met de computer via een USB-ontvanger. De ontvanger is voorzien van een 3,5 mm jackingang, waarop een externe schakelaar kan worden aangesloten. Hiermee kan de linker muisknop bediend worden. Een tweede schakelaar, voor het bedienen van de rechter muisknop, kan aangesloten worden middels de bijgeleverde splitter. De software bevat ook een automatische klikfunctie (dwellselectie). Als deze functie geactiveerd is, kan een klik uitgevoerd worden door de muispijl enige tijd stil te houden. Uitgebreidere mogelijkheden voor dwellselectie krijgt u met de software Quha Dwell.

Quha Sento
Een andere manier om muiskliks uit te voeren, is met de Quha Sento. Quha Sento is een contactloze blaasschakelaar, speciaal ontworpen voor de Quha Zono.

De Sento heeft de vorm van een microfoontje. De schakelaar bevindt zich aan het uiteinde van een buigbaar armpje, waarmee hij gemakkelijk voor de mond kan worden geplaatst. Het armpje is bevestigd aan een headset waarin ook de Quha Zono kan worden geplaatst. De Sento maakt draadloos verbinding met de ontvanger van de Zono.

Voor het uitvoeren van muiskliks hoeft u slechts met minimale kracht in de Sento te blazen. Door de afstand tot de mond te variëren kan de blaaskracht aangepast worden aan het persoonlijke blaasvolume. Door gebruik te maken van de Quha software is het ook mogelijk andere klikfuncties uit te voeren.

In tegenstelling tot andere blaasschakelaars wordt de Sento niet in de mond genomen. Dit maakt de Sento een hygiënische oplossing. Het geheel is bovendien zeer licht van gewicht.

Technische gegevens
Afmetingen (lxbxh): 59 x 33 x 15 mm
Gewicht: 23 gram
Gewicht optionele nekbeugel: 21 gram
Gewicht optionele brilclip: < 3,5 gram
Gewicht Sento met headset: 44 gram
Draadloze verbinding: 2,45 GHz radiolink
Bereik: 10 meter
Voeding: Li-Po 240 mAh, gebruikstijd 30 uur, stand-by tot 20 dagen, opladen via usb
Ontvanger: USB 2.0 HID
Aansluiting schakelaars: 1x 3,5 mm jackaansluiting op USB-ontvanger, extra schakelaar aan te sluiten middels bijgeleverde adapter

Met behulp van de optionele kleurkit kunt u de Quha Zono een persoonlijk tintje geven.

De werking van Quha Zono:
Quha Zono in de praktijk:
Werking van de Quha Sento:

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag