IntegraMouse Plus

De IntegraMouse Plus is helaas niet meer leverbaar. De opvolger IntegraMouse AIR wordt verwacht in 2025. Vraag uw adviseur naar een andere oplossing voor uw situatie.

De IntegraMouse Plus maakt het mogelijk om alle functies van de muis met de mond te bedienen.

De IntegraMouse Plus bestaat uit een mondstuk dat met behulp van een vrij positioneerbare arm voor de mond van de gebruiker wordt geplaatst. De muisrichtingen kunnen worden aangestuurd door het mondstuk naar de gewenste richting te bewegen, waarbij lichte druk moet worden uitgeoefend op het uiteinde van het mondstuk. Een grotere druk betekent een snellere beweging van de muispijl. Door veranderingen van luchtdruk – blazen of zuigen – kunnen de verschillende muisfuncties geactiveerd worden (o.a. de linker- en rechter muisklik).

Voorwaarde voor het gebruik van dit systeem is dat de hoofd- en mondmotoriek voldoende gecontroleerd kunnen worden. Voor het blazen en zuigen is een minimale vaardigheid noodzakelijk. Voor mensen met een hoge dwarslaesie, ALS of MS kan de IntegraMouse Plus een bedieningsmogelijkheid zijn.

De IntegraMouse Plus is de opvolger van de IntegraMouse. Deze nieuwe versie is draadloos en heeft bovendien een nieuw ontwerp, dat smaller is en meer naar beneden gericht, waardoor het zicht op het scherm niet wordt beperkt.

De IntegraMouse Plus werkt draadloos met een USB-ontvanger, maar kan ook nog steeds met een USB-kabel op de computer aangesloten worden. De installatie is eenvoudig en vergelijkbaar met die van een standaard muis (plug and play met standaard USB-drivers). De IntegraMouse Plus kan op alle gangbare besturingssystemen van Microsoft, Apple en Linux worden gebruikt.

De IntegraMouse Plus kan op 3 manieren functioneren: als muis, als joystick en als toetsenbord. De gewenste modus kan door de gebruiker door middel van een speciale blaaszuigcombinatie worden ingesteld, er is dus geen software voor nodig. In muismodus wordt de muiscursor bestuurd en zijn alle standaard muisfuncties toegankelijk, zoals linker- en rechtermuisknop, dubbelklik en slepen&neerzetten. In joystickmodus werkt de IntegraMouse als gamejoystick met 2 knoppen. In toetsenbordmodus bestuurt de IntegraMouse de pijltoetsen en spatie en enter. Zo kunnen nu ook 3D-spellen gespeeld worden met de IntegraMouse. In combinatie met een schermtoetsenbord kan de volledige besturing van de computer worden overgenomen.

De IntegraMouse is niet geschikt voor besturing van een rolstoel.

De werking van de IntergraMouse Plus als muis en als gamejoystick:

De IntegraMouse Plus past op alle gangbare montagesystemen. Om de hygiëne te waarborgen is het mondstuk eenvoudig vervangbaar en reinigbaar.

Standaard meegeleverde accessoires: adapter voor netspanning, usb-kabel, usb-ontvanger, extra mondstuk, extra membranen, gebruiksaanwijzing. Nieuwe mondstukken en membranen zijn verkrijgbaar in onze webwinkel.

Technische gegevens
Aansluiting pc: USB
Voeding bij draadloos gebruik: oplaadbare 3,7 V Lithium polymer batterij of aansluiting op lichtnet via adapter
Voeding bij bedraad gebruik: via USB
Bedieningskracht: minimaal

 

De IntegraMouse Plus is helaas niet meer leverbaar. De opvolger IntegraMouse AIR wordt verwacht in 2025. Vraag uw adviseur naar een andere oplossing voor uw situatie.