Ihandle en Itongue

De Ihandle is een zeer klein en licht bedienbaar mini-touchpadje met functies voor muisbediening, tekstinvoer en het besturen van de rolstoel. De Ihandle is gemaakt voor mensen met uiterst beperkte bewegingsmogelijkheden en kracht, zoals mensen met een hoge dwarslaesie of Duchenne. Om de Ihandle te bedienen zijn maar minimale bewegingen met één vinger of duim nodig.

De Ihandle is geschikt voor het bedienen van de computer, tablet, smartphone, omgevingsbediening, alarmering of rolstoel. De Ihandle staat draadloos in verbinding met een controlekastje. Op dit kastje kunnen meerdere apparaten aangesloten worden. Met behulp van de Ihandle zelf kiest u de gewenste functie: rolstoelbediening, toetsenbord, muis en instellingen.

Werking
De Ihandle bestaat uit twee kleine aanraakgevoelige oppervlakken onder elkaar.  Het bovenste oppervlak is voorzien van 10 minuscule sensoren, het onderste oppervlak bestaat uit 8 sensoren. U bedient de Ihandle door deze sensoren licht aan te raken. Om dit nauwkeurig te kunnen doen, draagt u om de vinger een kunststof ring met een klein uitstekend “pinnetje”.

Afhankelijk van de gekozen functie hebben de twee oppervlakken verschillende functies. In rolstoel -en muismodus bestuurt u met de onderste 8 sensoren de rolstoel of muiscursor in 8 richtingen. Met het bovenste oppervlak kunt u de functies van de muisknoppen uitvoeren en het menu openen, bijvoorbeeld om over te schakelen naar tekstinvoer.

In de toetsenbordmodus gebruikt u de bovenste 10 sensoren om tekst in te voeren en het onderste oppervlak voor aanvullende toetsenbordfuncties en het menu. Het invoeren van tekst werkt zoals het T9-toetsenbord op telefoons, waarbij zich meerdere letters onder 1 toets bevinden (ABC, DEF, GHI, etc.). Om de letter A in te voeren, raakt u kort de ABC-sensor aan. Voor de letter B raakt u dezelfde sensor aan, maar houdt die even vast. Een zachte pieptoon geeft aan wanneer de volgende letter geselecteerd wordt. Door nu de sensor los te laten, wordt de letter ingevoerd.

Snelheid
Het leren werken met de Ihandle vraagt enige oefening, maar kent een steile leercurve waardoor je het snel onder de knie hebt. De bijgeleverde software geeft feedback over de plaats van de toetsen, richtingen en functies, en over uw selecties. De ervaring leert dat gevorderde gebruikers deze visuele feedback na enige tijd niet meer nodig hebben. Voor ervaren gebruikers gaat het invoeren van tekst met behulp van de Ihandle vele malen sneller dan met een schermtoetsenbord.

Via het controlekastje is een aantal instellingen mogelijk om de werking van de Ihandle te versnellen voor ervaren gebruikers. Zo zijn bijvoorbeeld de snelheid van de muiscursor, de selectietijd en de “bladersnelheid” voor de toetsenbordfunctie instelbaar. Tekstinvoer kan nog verder versneld worden door gebruik te maken van woordvoorspelling.

Aansluitingen
De ihandle staat door middel van RF draadloos in contact met het controlekastje. Het kastje wordt bedraad aangesloten op de rolstoel. Met de computer, tablet en smartphone maakt het kastje draadloos verbinding via Bluetooth.

De Ihandle is geschikt is voor Windows en Android computers.

Bediening met de tong
De Itongue is een speciale versie van de Ihandle, waarbij het plaatje met de sensoren is verwerkt in een gehemelteplaatje voor in de mond. Zodoende kunnen mensen die onvoldoende spierkracht hebben om de Ihandle met een vinger of duim te bedienen, het apparaatje met de tong bedienen. Wanneer u met uw tong uw tanden kunt tellen, is uw motoriek voldoende om de Itongue te kunnen bedienen.

Om de sensoren nauwkeurig te kunnen kiezen, kan het best gebruik gemaakt worden van een (door een arts geplaatste) tongpiercing. Dit maakt het gebruik van de Itongue bovendien minder vermoeiend, doordat minder spierkracht nodig is. Als tijdelijke oplossing is het mogelijk een bolletje met medische lijm op de tong te plakken.

Het plaatje voor de Itongue wordt op maat gemaakt door een tandarts en als een uitneembare beugel met draden om de bovenste tanden geklemd. De Itongue is bijna niet zichtbaar tijdens normaal gebruik en u kunt er gewoon mee praten, eten en drinken.

App
De functionaliteit van de Ihandle is ook verwerkt in een app, met de naam Ictrl. De app werkt op een Android Smartphone en is met één vinger te bedienen. Ictrl werkt op dezelfde manier als de Ihandle, maar de verschillende functies voor besturing en tekstinvoer worden getoond op het scherm. Zo zijn via een smartphone de rolstoel en computer te bedienen met één vinger.

De werking van de Ihandle en de Itongue:

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag