Headmouse Nano

De Headmouse Nano is een zeer klein cameraatje dat het mogelijk maakt de computer volledig handenvrij te bedienen door middel van alleen hoofdbewegingen. De Headmouse Nano is de opvolger van de Headmouse Extreme.

De Headmouse werkt als volgt. Het kleine apparaatje wordt op het scherm van de computer geplaatst. Op het voorhoofd of brilmontuur van de gebruiker wordt een klein stickertje aangebracht. De Headmouse zendt een onzichtbaar lichtsignaal uit, dat door het stickertje gereflecteerd wordt en vervolgens weer door de camera wordt opgevangen. De zo geregistreerde hoofdbewegingen worden door de Headmouse vertaald naar bewegingen van de muiscursor op het scherm.

De Headmouse Nano werkt zeer nauwkeurig en in alle lichtomstandigheden. Omdat er geen vaste draadverbinding met de computer nodig is, kan de gebruiker zich vrij bewegen.

Voor klikken/selecteren kan een aangepaste schakelaar gebruikt worden, bijv. een blaas-/zuigschakelaar. Behalve bedrade schakelaars is het ook mogelijk draadloze schakelaars op de Headmouse aan te sluiten. Hiervoor is de HeadMouse Nano voorzien van een ingebouwde infrarood ontvanger. Voor het draadloos aansluiten van standaard schakelaars kan de Beam gebruikt worden. In plaats van een schakelaar kan ook muisknopsoftware, zoals Dragger, worden gebruikt om muiskliks te simuleren. In combinatie met een schermtoetsenbord is volledige bediening van de computer mogelijk.

De Headmouse Nano wordt met een USB-kabel aangesloten op de computer en wordt via deze kabel ook gevoed. De Headmouse Nano heeft geen aparte drivers nodig en werkt als een standaard USB-muis. Daardoor is de Headmouse Nano niet alleen te gebruiken in combinatie met Windows computers, maar ook met Mac, Android en Linux apparaten.

De Headmouse Nano is leverbaar met bevestigingen voor beeldschermen, laptops, tablets en communicatiehulpmiddelen.

Technische gegevens
Afmetingen: 5 x 3,8 x 0,9 cm
Gewicht: 28 gram
Sticker: 0,6 cm doorsnede
Aansluiting: USB (werkt met standaard muisdriver)
Aansluiting schakelaars: 3,5 mm stereojack (2 schakelaars aan te sluiten d.m.v. splitter)
Ingebouwde ontvanger voor draadloze schakelaars
Voeding komt van de computer, geen voedingskabel vereist
Verbruik: 0,5 Watt

 

Extra targets (stickertjes) zijn verkrijgbaar in onze webwinkel.

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag