Dragger

Met Dragger kunnen de meeste muisklikfuncties met een enkele knop bediend worden. Een linker muisklik kan omgezet worden naar een rechter muisklik, dubbelklik of een ‘slepen en loslaten’ handeling.

Deze functies worden uitgevoerd met behulp van de Dragger toolbar. Een sleepfunctie bijvoorbeeld wordt uitgevoerd door op de bijhorende knop in de toolbar te klikken. Vervolgens wordt het te slepen object aangeklikt en gesleept naar een nieuwe locatie. Door opnieuw te klikken, wordt het object losgelaten. Op dezelfde manier worden dubbelklikken en klikken met de rechter muistoets uitgevoerd.

De Dragger toolbar kan overal op het scherm worden geplaatst, in een horizontale of vertikale oriëntatie, en is in grootte aanpasbaar.

Toegang to Windows
Elke Windows toepassing is toegankelijk met een apparaat om de muis te sturen (zoals de Headmouse), een schakelaar om te klikken, een toetsenbord op het scherm en Dragger. Voor mensen die geen schakelaar kunnen gebruiken, bevat Dragger de Autoclick functie.

AutoClick
Autoclick maakt het mogelijk om zonder knoppen toch te klikken in Windows. Er wordt een Autoclick uitgevoerd als de gebruiker de muispijl voor een bepaalde tijd stil houdt. Deze tijd is instelbaar tussen 0,2 en 10 seconden. Voor gebruikers die moeite hebben met het stilhouden van de muispijl kan Jitterbox een uitkomst bieden.

Jitterbox
Een Jitterbox is een gebied waarbinnen de muispijl moet worden stilgehouden om een AutoClick te krijgen. De afmetingen van dit gebied zijn instelbaar. Hierdoor kunnen gebruikers die niet in staat zijn om de muispijl goed stil te houden toch klikken.

Hotzones
De Dragger toolbar op het scherm kan storend zijn bij bijv. het spelen van computerspellen of bij surfen op het internet. De Hotzone functionaliteit is ontworpen om met Dragger te kunnen werken in een full-screen Windows toepassing, zonder de Dragger toolbar op het scherm.

Hotzones zijn 8 onzichtbare rechthoeken aan de rand van het scherm waaraan verschillende functies kunnen worden toegewezen. Een groep of reeks van Hotzones kan gedefinieerd en bewaard worden voor bijv. een specifiek computerspel.

Hotzones kunnen niet alleen gebruikt worden voor muisfuncties, maar ook voor toetscombinaties (bijv. CTRL+A), reeksen van karakters of willekeurige tekst. De toetsenbordcombinaties en karakterreeksen worden voor gebruik gedefinieerd. Een tekst, die ook toetsenbordcombinaties kan bevatten, wordt ingegeven m.b.v. een toetsenbord op het scherm dat via Hotzones opgeroepen wordt.

Wanneer de cursor in een Hotzone beweegt, zal de interne speaker een hoge toon afspelen. Wanneer de cursor weg van een Hotzone beweegt, zal de interne speaker een lage toon laten horen.

Dragger voor kinderen
Speciaal voor kinderen bevat Dragger een modus met beperkte functionaliteit. Deze modus levert de meest essentiële Dragger functies en verbergt de niet zo vaak gebruikte functies en het Opties menu. De toolbar is beperkt tot twee toetsen: de linker sleepfunctie en de AutoClick aan/uit knop. Het Opties menu is minder gemakkelijk toegankelijk, om te vermijden dat kinderen per ongeluk instellingen wijzigen of een programma beëindigen.

Systeemeisen
Windows Vista, Windows 7, Windows 8.1 of Windows 10
Windows compatible invoerapparaat zoals muis, trackball of Headmouse

Uitproberen
U kunt van Dragger een 30-dagen demo downloaden.

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag