• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek
ALOHA 2 hoofdblad

ALOHA!

08-05-2018

ALOHA betekent “welkom” en nodigt je uit om te communiceren! Het is een nieuw kant-en-klaar symboolvocabulaire voor kinderen of jongeren die niet of nauwelijks kunnen spreken en zijn aangewezen op een communicatiehulpmiddel. ALOHA is gemaakt in Mind Express en kent twee varianten: een beginnersvocabulaire voor kinderen die voornamelijk communiceren binnen het hier en nu, en een vocabulaire voor de meer gevorderde communiceerder.

Ontwikkeld vanuit wetenschap en praktijk

ALOHA is ontwikkeld door taal- en spraakpathologen en logopedisten met jarenlange ervaring binnen de peuter- en kinderrevalidatie van Sint Maartenskliniek in Nijmegen. De inhoud is met grote zorg samengesteld, waarbij gebruik is gemaakt van wetenschappelijke inzichten ten aanzien van communicatie- en taalleren.

Uniek Nederlands groeivocabulaire

Zo is na jaren van ontwikkeling een uniek groeivocabulaire ontstaan, met een omvangrijke woordenschat, gebaseerd op woordenlijsten van Nederlandssprekende kinderen, een kernwoordenschat en ondersteuning voor grammaticale ontwikkeling.

Lancering op Support

ALOHA zal officieel gelanceerd worden op Support! De ontwikkelaars komen het vocabulaire dan zelf presenteren op de stand van rdgKompagne. De presentatie is op woensdag 30 mei en vrijdag 1 juni van 13:00 tot 13:30 uur. Wilt u daar ook bij zijn? Bestel dan snel uw gratis toegangskaart. Bent u niet in de gelegenheid om de presentatie op woensdag of vrijdag bij te wonen? Kom dan in alle rust de introductiefilm van het ALOHA-team bekijken. En natuurlijk hebben wij op Support ook communicatieapparatuur met ALOHA uitgerust, zodat u het vocabulaire ook zelf kunt uitproberen.

Meer informatie over ALOHA…