Tabletaanpassingen

In de eigen werkplaats van rdgKompagne is een groep professionals werkzaam die zich bezighoudt met het adviseren, ontwikkelen, aanpassen en produceren van individuele aanpassingen die nodig zijn om hulpmiddelen voor mensen met een handicap goed bedienbaar te maken. Dit kunnen aanpassingen zijn aan het hulpmiddel zelf, of aan bijv. de rolstoel, het bed of de werkplek. Aanpassingen zijn specifiek voor de individuele gebruiker en worden ontwikkeld in nauwe samenspraak met de regioadviseur.

Aanpassingen voor tablets en smartphones
Tablets en smartphones kunnen voor mensen met een motorische beperking moeilijk bedienbaar zijn. Bovendien zijn ze kwetsbaar. Er zijn verschillende standaard oplossingen beschikbaar om deze apparaten beter bedienbaar te maken en te beschermen tegen vallen. Zo zijn er voor verschillende apps afdekrasters beschikbaar. Let wel op dat daarmee de multi-touch bediening niet meer mogelijk is en dus andere apps mogelijk onbruikbaar worden. Er zijn ook rasters beschikbaar die de homeknop afdekken, zodat gebruikers de actieve app niet kunnen verlaten. Naast rasters zijn er diverse behuizingen die het apparaat robuuster en/of beter hanteerbaar maken.

Voor het bedienen van het aanraakscherm kan een aangepaste stylus uitkomst bieden. Daarnaast is het mogelijk om tablets en smartphones te bedienen met een Bluetooth schakelaar. Android en Windows tablets met een USB-aansluiting kunnen bovendien bediend worden met een muisvervanger. Er zijn ook oplossingen om tablets te bedienen met de ogen.

En uiteraard zijn ook voor deze apparaten aanpassingen op maat mogelijk.

TubusOne

Mondstylus met blaasfunctie, voor het handenvrij bedienen van tablets en smartphones.

iFaraday Caduceus

Flexibele stylus voor smartphone of tablet.

iAdapter

Behuizing voor iPad, met geluidsversterking en afdekstrip voor de homeknop.

RDG Stylusspalk

Spalk voor het bedienen van smartphone of tablet.

Speech Case

Robuuste behuizing voor de iPad, met geluidsversterking en aansluitingen voor schakelaars.

Monty GA-iPad2

Monty-houder voor het opbouwen van de iPad2.