Opbouw en inbouw

In de eigen werkplaats van rdgKompagne is een groep professionals werkzaam die zich bezighoudt met het adviseren, ontwikkelen, aanpassen en produceren van individuele aanpassingen die nodig zijn om hulpmiddelen voor mensen met een handicap goed bedienbaar te maken. Dit kunnen aanpassingen zijn aan het hulpmiddel zelf, of aan bijv. de rolstoel, het bed of de werkplek. Aanpassingen zijn specifiek voor de individuele gebruiker en worden ontwikkeld in nauwe samenspraak met de regioadviseur.

Opbouw en inbouw
Om een hulpmiddel optimaal bedienbaar te maken, moet het geïntegreerd worden in de leefomgeving van de gebruiker. Opbouw op een rolstoel, trippelstoel of sta-opstoel kan op veel verschillende manieren. De wijze waarop het hulpmiddel wordt op- of ingebouwd, hangt af van veel factoren, zoals de wijze waarop het hulpmiddel bediend wordt, of het hulpmiddel eenvoudig verplaatst moet kunnen worden, of de gebruiker het hulpmiddel zelf moet kunnen wegdraaien, danwel neerklappen in het rolstoelblad, etc.

Voorbeelden:


Standaard opbouwsystemen

De ReaDyGo Mount is een montagesysteem voor het opbouwen van een communicatiehulpmiddel op een rolstoel. Het is speciaal ontwikkeld om hulpmiddelen snel en op locatie te kunnen opbouwen. De ReaDyGo Mount is er in vier varianten, die van elkaar verschillen in het aantal wegdraaipunten. De ReaDyGo Mount is ontwikkeld door rdgKompagne.

Monty is een modulair opbouwsysteem voor relatief eenvoudige opbouwen met een beperkt gewicht. Ook met Monty kunnen hulpmiddelen snel en op locatie opgebouwd worden. De onderdelen van het Montysysteem verschillen in insteekgedeelte, instelbaarheid, draagkracht en verplaatsbaarheid.

Klik op de links hieronder voor meer informatie over deze standaard opbouwsystemen.

ReaDyGo Mount

Montagesysteem voor snel en stevig opbouwen van een communicatiehulpmiddel.

Monty 3D

Montagesysteem voor communicatiehulpmiddelen met een beperkt gewicht.