Flamingo

Een vreemde eend in de bijt
De Flamingo is een statief voor het plaatsen van een communicatiehulpmiddel of computer bij een rolstoel, sta-op-stoel of bed. Maar de Flamingo is niet zomaar een statief. Het ontwerp is tot stand gekomen in nauwe samenspraak met cliënten, ouders, begeleiders en experts. Dat heeft geresulteerd in een unieke asymmetrische vorm, die zorgt voor ultieme flexibiliteit. Dankzij een uitschuifbare voet is het statief in elke situatie goed te positioneren. Bovendien bevindt de verticale kolom zich nooit midden voor de gebruiker, zodat deze geen belemmering vormt voor de interactie met de omgeving.

Flexibel en gebruiksvriendelijk
Het onderstel van de Flamingo is in de breedte uitschuifbaar en heeft een ongelijke U-vorm. Hierdoor kan het statief gemakkelijk gepositioneerd worden in verschillende situaties. Ingeschoven past de voet al om de meeste rolstoelen heen, uitgeschoven past hij ook om grotere elektrische rolstoelen en sta-op stoelen. Daar komt bij dat het ene uiteinde van het onderstel aanzienlijk korter is. Dat maakt het gemakkelijker de voet deels ergens onder te rijden. Zo kan het statief in elke situatie zeer dicht bij de gebruiker geplaatst worden en vormt de voet geen obstakel voor andere personen.

De verticale kolom is in de hoek van het onderstel bevestigd, in plaats van in het midden. Hierdoor komt de buis niet recht voor de gebruiker te staan en wordt de interactie met de omgeving niet belemmerd. De kolom is eenvoudig en soepel in hoogte verstelbaar door middel van een gasveer. De telescopisch uitschuifbare kolom heeft een maximale hoogte van ongeveer 180 cm en is nooit hoger dan noodzakelijk.

Bovenaan de kolom is een Ergotron arm bevestigd. Daar wordt het hulpmiddel van de gebruiker op gemonteerd. Met behulp van de Ergotron arm is het hulpmiddel nauwkeurig af te stellen voor de gebruiker, zonder schroeven of knoppen.

Esthetisch robuust
De Flamingo heeft een esthetisch ontwerp met ronde buizen en is vervaardigd uit lichtgewicht materiaal van hoogwaardige kwaliteit. Uiteraard is het statief uiterst stabiel en bestaat er geen kantelgevaar. De voet is voorzien van soepel rijdende wielen, waarmee u het statief eenvoudig verplaatst en fixeert.

Ideaal voor scholen en instellingen
Door al deze kenmerken is de Flamingo niet alleen geschikt voor thuisgebruik, maar ook gemakkelijk in te zetten voor meerdere gebruikers binnen instellingen en scholen.

Eerste reacties
De eerste ervaringen met het nieuwe statief zijn unaniem positief. Geraadpleegde gebruikers, begeleiders en experts vinden de uitschuifbare voet, de plaatsing van de verticale kolom en de werking van de gasveer en arm erg prettig, en zijn enthousiast over het mooie ontwerp.

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag