Armen en statieven

In de eigen werkplaats van rdgKompagne is een groep professionals werkzaam die zich bezighoudt met het adviseren, ontwikkelen, aanpassen en produceren van individuele aanpassingen die nodig zijn om hulpmiddelen voor mensen met een handicap goed bedienbaar te maken. Dit kunnen aanpassingen zijn aan het hulpmiddel zelf, of aan bijv. de rolstoel, het bed of de werkplek. Aanpassingen zijn specifiek voor de individuele gebruiker en worden ontwikkeld in nauwe samenspraak met de regioadviseur.

Statieven
Met behulp van een statief kunnen hulpmiddelen op de juiste hoogte bij het bed of bij een sta-opstoel geplaatst worden. Statieven kunnen verschillen in verrijdbaarheid, zwaarte (belangrijk voor de zwaardere hulpmiddelen) en eventuele extra plateaus.

Bevestigingsarmen
Bevestigingsarmen kunnen gebruikt worden voor de montage van bijvoorbeeld schakelaars of omgevingsbedieningen. De armen kunnen gemonteerd worden aan de bedrand, tafelrand of stoelleuning. Door middel van een klem kunnen ze gemakkelijk verplaatsbaar worden gemaakt. Bevestigingsarmen zijn goed positioneerbaar, dankzij een flexibele zwanenhals of meerdere draaipunten. Zo nodig ontwikkelt rdgKompagne montageplaten of behuizingen op maat om het hulpmiddel op een goede manier aan de arm of standaard te kunnen bevestigen.

Voorbeelden:

Standaard opbouwsystemen
Flamingo is een flexibel statief voor het plaatsen van een communicatiehulpmiddel of computer bij een rolstoel, sta-op-stoel of bed. De ReaDyGo Mount is een montagesysteem voor het opbouwen van een communicatiehulpmiddel op een rolstoel. Het is speciaal ontwikkeld om hulpmiddelen snel en op locatie te kunnen opbouwen. De ReaDyGo Mount is er in vier varianten, die van elkaar verschillen in het aantal wegdraaipunten. De Flamingo en ReaDyGo Mount zijn ontwikkeld door rdgKompagne.

Monty is een modulair opbouwsysteem voor relatief eenvoudige opbouwen met een beperkt gewicht. Ook met Monty kunnen hulpmiddelen snel en op locatie opgebouwd worden. De onderdelen van het Montysysteem verschillen in insteekgedeelte, instelbaarheid, draagkracht en verplaatsbaarheid.

Klik op de links hieronder voor meer informatie over deze standaard opbouwsystemen.

Flamingo

Uniek statief voor elke situatie.

Monty 3D

Montagesysteem voor communicatiehulpmiddelen met een beperkt gewicht.

Monty TS-DC

Tafelstatief.

Monty TC

Tafelstatief met klem.

PCEye 5 Monitor Mount

Beugel voor een stevige montage van een PCEye 5 onder een beeldscherm.

ReaDyGo Mount

Montagesysteem voor het snel en stevig opbouwen van een communicatiehulpmiddel.

Monty Floorstand

Verrijdbaar vloerstatief.

Schakelaar op VariFlexarm

Schakelaar naar keuze gemonteerd op een flexibel verstelbare arm.

Monty ClampOnMount

Tafelstatief met klem en verlengdeel.