Armen en statieven

In de eigen werkplaats van rdgKompagne is een groep professionals werkzaam die zich bezighoudt met het adviseren, ontwikkelen, aanpassen en produceren van individuele aanpassingen die nodig zijn om hulpmiddelen voor mensen met een handicap goed bedienbaar te maken. Dit kunnen aanpassingen zijn aan het hulpmiddel zelf, of aan bijv. de rolstoel, het bed of de werkplek. Aanpassingen zijn specifiek voor de individuele gebruiker en worden ontwikkeld in nauwe samenspraak met de regioadviseur.

Statieven
Met behulp van een statief kunnen hulpmiddelen op de juiste hoogte bij het bed of bij een sta-opstoel geplaatst worden. Statieven kunnen verschillen in verrijdbaarheid, zwaarte (belangrijk voor de zwaardere hulpmiddelen) en eventuele extra plateaus.

Bevestigingsarmen
Bevestigingsarmen kunnen gebruikt worden voor de montage van bijvoorbeeld schakelaars of omgevingsbedieningen. De armen kunnen gemonteerd worden aan de bedrand, tafelrand of stoelleuning. Door middel van een klem kunnen ze gemakkelijk verplaatsbaar worden gemaakt. Bevestigingsarmen zijn goed positioneerbaar, dankzij een flexibele zwanenhals of meerdere draaipunten. Zo nodig ontwikkelt rdgKompagne montageplaten of behuizingen op maat om het hulpmiddel op een goede manier aan de arm of standaard te kunnen bevestigen.

Voorbeelden:

Standaard opbouwsystemen
Flamingo is een flexibel statief voor het plaatsen van een communicatiehulpmiddel of computer bij een rolstoel, sta-op-stoel of bed. De Flamingo is ontwikkeld door rdgKompagne. Monty is een modulair systeem voor het opbouwen van hulpmiddelen, bijv. op een rolstoel. Het systeem is vooral geschikt voor relatief eenvoudige opbouwen die snel moeten plaatsvinden en waarbij het gewicht beperkt is. De onderdelen van het Montysysteem verschillen in insteekgedeelte, instelbaarheid, draagkracht en verplaatsbaarheid. Klik op de links hieronder voor meer informatie over deze systemen.

Flamingo

Uniek statief voor elke situatie.

Monty 3D

Draaibaar montagesysteem voor opbouw van een communicatiehulpmiddel op een rolstoel.

Monty 3D-QS

Draaibaar, eenvoudig verstelbaar montagesysteem voor de opbouw van een communicatiehulpmiddel op een rolstoel.

Monty Floorstand

Verrijdbaar vloerstatief.

Monty TS-DC

Tafelstatief.

Monty ClampOnMount

Tafelstatief met klem en verlengdeel.

Schakelaar op flexarm

Schakelaar op flexibel verstelbare arm.

Monty 3D-S

Draaibaar, spelingsvrij montagesysteem voor de opbouw van een communicatiehulpmiddel op een rolstoel.

Monty 3D-K

Wegklapbaar montagesysteem voor de opbouw van een communicatiehulpmiddel op een rolstoel.

Monty Floorstand QP

Verrijdbaar en inklapbaar vloerstatief.

Monty TC

Tafelstatief met klem.