• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek
omiVista Mobii

Actief aan tafel!

28-02-2017

Zitten uw cliënten vaak passief aan tafel? Wilt u hen uitlokken tot bewegen, maar is een wandeling voor hen geen optie? Wilt u hun zinvolle dagbesteding bieden, maar hebben zij weinig mogelijkheden? Wilt u hen uitdagen, maar zijn de beschikbare activiteiten te beperkt? De veelzijdige omiVista is er nu ook in een tafelversie!

Deze omiVista projecteert beelden op tafel, die reageren op elke beweging.

Veelzijdig en aanpasbaar

omiVista onderscheidt zich van andere projectiesystemen door zijn flexibiliteit en het grote aantal activiteiten. Het systeem heeft standaard ruim 300 apps aan boord, die uiteenlopende sensorische werelden laten zien, met verschillende spelelementen die verschillende acties vragen van de gebruiker. Speciaal voor ouderen is er nu ook een “Care” versie, met 50 apps rond aansprekende thema’s, zoals het Nederland van vroeger.

Daarbovenop geeft omiVista u de mogelijkheid uw eigen apps te maken of bestaande activiteiten te veranderen: in de eenvoudige editor kiest u uw eigen stimuli, bepaalt u de gewenste actie en past u het aantal objecten, de gevoeligheid en snelheid aan. Zo kunt u de omiVista inzetten voor activeren, bewegen, ontspannen, spelen, leren of herinneren.

  • Raken uw cliënten snel uitgekeken? Wissel af en toe eens van plaatjes.
  • Is er meer nodig om uw cliënten te prikkelen? Gebruik persoonlijke foto’s en video’s, bijvoorbeeld van familieleden, de eigen stad, of een favoriete band.
  • Zijn cliënten snel uitgespeeld? Maak het eens wat moeilijker.
  • Op zoek naar spannend lesmateriaal? Vraag om specifieke antwoorden of reacties.
  • En maak ook eens speciale activiteiten rond Sinterklaas, Kerst, Koningsdag, de seizoenen, sportevenementen en andere feestelijkheden.

Beperkt budget?

Is het voor uw cliënten niet nodig de standaardapps aan te passen, of is uw budget beperkt? Dan is de nieuwe omiVista ook zonder editor te bestellen. Afhankelijk van de versie bevat het systeem dan nog steeds ruim 50 of 300 activiteiten. Hebben cliënten na verloop van tijd toch behoefte aan meer, dan breidt u de omiVista gewoon uit met aanvullende activiteiten.

Uniek mobiel systeem

In vergelijking met vloerprojectie vraagt tafelprojectie om een hogere plaatsing van de projector. Om die reden worden tafelprojecties doorgaans aan het plafond gemonteerd. Voor instellingen die het systeem op meer plaatsen willen inzetten, is dat niet handig.

Voor die instellingen is nu een uniek mobiel systeem ontwikkeld: de omiVista Mobii. De Mobii is voorzien van stevige wielen, waarmee u hem gemakkelijk naar verschillende afdelingen rijdt. Met de elektrische hooglaagverstelling brengt u projector eenvoudig naar de juiste hoogte en maakt u de projectie passend voor vrijwel elk tafelblad.

Probeer het zelf!

Benieuwd hoe de mobiele tafelversie eruitziet of wat de nieuwe omiVista allemaal kan? Kom onze projectiesystemen bekijken op Zorgtotaal of vraag een demonstratie aan!