Cosmo

Kom in beweging met de iPad
Spelen, leren, bewegen en vooral plezier maken met lichtgevende “knoppen” en een iPad. Dat is Cosmo!

Cosmo is een set slimme schakelaars, Cosmoids genaamd, die je combineert met speciale activiteiten op de iPad. Afhankelijk van het spel dat je speelt, veranderen de Cosmoids dynamisch van kleur en maken zo duidelijk welke Cosmoid je wanneer moet aanraken. Zet Cosmo aan en niemand kan zich inhouden om meteen te gaan spelen.

De Cosmoids zijn robuust en uiterst licht bedienbaar; druk is nagenoeg niet nodig, een aanraking is voldoende.

Spelen met lampjes
De Cosmo app bevat 12 spellen, die de Cosmoids in verschillende kleuren en volgordes laten oplichten. Zo geven de spellen aan welke Cosmoids de speler moet aanraken. Sommige spellen geven gerichte opdrachten, andere spellen geven de ruimte om zelf te improviseren. In weer andere spellen krijgen de Cosmoids steeds een andere kleur, waardoor spelers voortdurend uitgedaagd worden om in actie te komen.

Speel Cosmo samen of alleen. Maak muziek, vertel een verhaal, probeer reeksen van kleuren te onthouden, of probeer zo snel mogelijk de Cosmoids van één kleur te raken.

Tegelijk ook leren en bewegen
De Cosmo schakelaars maken draadloos verbinding met de iPad, zodat u ze kunt plaatsen waar u maar wilt. Plaats de Cosmoids bij elkaar op tafel, of verspreid ze door de ruimte, op de grond of aan de muur, zodat spelers moeten rondrennen of reiken om de juiste knoppen te raken.

Doordat de Cosmoids robuust en aanraakgevoelig zijn, zijn ze niet alleen te activeren met de hand, maar ook bijvoorbeeld met een voet of bal.

De activiteiten van Cosmo zijn ontwikkeld in samenwerking met fysiotherapeuten, ergotherapeuten en muziektherapeuten uit het speciaal onderwijs, revalidatiecentra en universiteiten. De verschillende activiteiten stimuleren motorische, cognitieve, communicatieve en sociale vaardigheden, zoals visueel en auditief waarnemen en onderscheiden, visueel-motorische integratie, ruimtelijke oriëntatie, concentratie, gedeelde aandacht, samenwerken, muzikale zelfexpressie, improviseren, actie-reactie, beurt wisselen, wachten, reeksen maken, sequentieel geheugen, stemvorming, verbale communicatie en grove motoriek.

Hierdoor is Cosmo breed inzetbaar: in therapiesituaties (fysiotherapie, ergotherapie, logopedie), in het onderwijs en voor dagbesteding. Activiteiten zijn eenvoudig aan te passen aan het niveau van de cliënt.

De activiteiten

Vuurwerk is een eenvoudig actie-reactie-spel, waarbij één Cosmoid gebruikt wordt. Wanneer de gebruiker de Cosmoid aanraakt, wordt hij beloond met vuurwerk op het scherm.

Ontdekkingstocht is een actie-reactie-spel waarbij één Cosmoid gebruikt wordt. Wanneer de gebruiker de Cosmoid aanraakt, gaat een zelf gekozen muzieknummer spelen, totdat hij de knop weer los laat. Om de oefening een extra dimensie te geven, kunt u effecten inschakelen. De gebruiker kan dan het geluid veranderen door de Cosmoid harder in te drukken.

In de activiteit Improvisatie kan de gebruiker op een creatieve manier bezig zijn met muziek. Elke Cosmoid geeft een andere toon en zo kan de gebruiker erop los improviseren, of proberen mee te spelen met zijn favoriete muziek.

Orkestleidergeef een concert met de Cosmoids. Elke Cosmoid breidt het orkest verder uit. Voeg drums, gitaren, piano en andere instrumenten toe om het orkest compleet te maken, of laat de instrumenten juist weer weg. Speel alleen of met een groep.

Met Mijn stem kan de gebruiker door een druk op een knop zijn eigen stem of ander geluid opnemen. Vervolgens kan hij het opgenomen geluid vervormen en veranderen door harder of zachter op de Cosmoid te drukken. Deze activiteit moedigt de gebruiker aan zijn stem en fantasie te gebruiken.

Vertel een verhaal door Cosmoids aan te raken in Verhalen vertellen. Elke Cosmoid laat een gedeelte horen van een vooraf gekozen verhaal. De Cosmoids lichten een voor een op, zodat de gebruiker kan zien welke Cosmoid aan de beurt is. Raak de knoppen in de juiste volgorde aan om het hele verhaal te vertellen.

In Videoverhalen kun je zelfgekozen YouTube filmpjes afspelen. De gebruiker drukt op de oplichtende Cosmoid om het filmpje te starten. Na een vooraf ingestelde tijd stopt het filmpje en licht de volgende Cosmoid op. De oplichtende Cosmoid moet steeds worden ingedrukt om verder te kunnen kijken.

In Beurt nemen spelen gebruikers samen hun favoriete muzieknummer. Elke gebruiker heeft een Cosmoid en elke Cosmoid speelt een gedeelte van het nummer. De Cosmoids lichten een voor een op, zodat gebruikers kunnen zien welke Cosmoid aan de beurt is. Om het nummer goed te laten klinken moeten de Cosmoids op het juiste moment en in het juiste ritme worden aangeraakt.

Geheugenspel: kijk in welke volgorde de Cosmoids oplichten en probeer ze daarna in dezelfde volgorde aan te raken. Begin eenvoudig en kijk hoeveel reeksen je in de juiste volgorde kunt herhalen.

Kom in actie: probeer binnen een minuut zoveel mogelijk Cosmoids van de aangegeven kleur aan te raken. Hoe verder u de Cosmoids uit elkaar plaatst, hoe meer en sneller de spelers moeten bewegen.

Wedstrijd is een wedstrijdactiviteit met een hoog tempo voor 2 tot 6 spelers. Het ene team moet de groene knoppen aanraken en het andere team de oranje. De knoppen veranderen hierbij steeds van kleur. Wie kan er het meeste knoppen van zijn kleur raken voordat de tijd om is?

Kleuren matchenvind de Cosmoids van dezelfde kleur en probeer deze tegelijk aan te raken. Speel het spel met zijn tweeën om het nog spannender te maken.

Flappy Astronout vliegt over het scherm en moet proberen obstakels te ontwijken. Hoe harder de gebruiker op de knop drukt, hoe hoger Flappy vliegt. Kijk hoe hoog je kunt komen en breng Flappy veilig aan de overkant.

Technische gegevens
Systeemeisen: Cosmo werkt met iPad, iPad Mini en iPad Pro met iOS 10.0 of nieuwer.

Cosmoids:
Afmetingen: Ø98 x 34 mm
Draadloze verbinding: Bluetooth LE
Voeding: oplaadbare batterijen met lange levensduur
Montage: universele montageplaat aan onderzijde

Leveromvang:
Cosmo Excel pakket: 6 Cosmoids, lader, 6 kabels, 18 velcro pads, Cosmo app met 12 activiteiten
Cosmo Explore pakket: 4 Cosmoids, lader, 4 kabels, 12 velcro pads, Cosmo app met 8 activiteiten

 

Cosmo is ook beschikbaar in onze webwinkel.

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag